Ny isträningshall och tillbyggnad på Catena Arena i Ängelholm

Antalet platser i arenan ökar med drygt 1.500 till en publikkapacitet på runt 6.500. I byggnationen ingår nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor samt nya funktioner och ytor för event.

Den totala tillbyggnaden är på mer än 3.300 kvadratmeter, varav den nya fjärde våningen uppgår till 2.800 kvadratmeter. Den nya isträningshallen blir nästan 3.500 kvadratmeter stor.

– Det här projektet är en viktig framtidssatsning i Ängelholmsregionen som vi naturligtvis är stolta över att få bidra till. Arenastaden befäster sin position som mötesplats och förbättrar möjligheterna till såväl människors hälsa som meningsfulla fritidsaktiviteter. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

– Det känns väldigt skönt att vi nu är igång med denna etapp. Det är viktigt att ungdomar har möjligheter till en sund fritid och Arenastaden är ett sätt för oss att stötta detta. Vi vill profilera Ängelholm som en idrottsstad för aktiva på alla nivåer och i alla åldrar, säger Anders Nelson, vd på Arenabolaget.

Komplicerade lyft på Catena Arena

I projektet ingår att höja befintligt tak och bygga på en våning. I filmen visas takresningen av de 18,6 ton tunga balkarna på Rögles hemmaarena i Ängelholm.

Fakta

Uppdrag
Ny isträningshall och på- och tillbyggnad av Catena Arena

Kund
Arenabolaget i Ängelholm AB

Byggtid
Isträningshallen: sep 2020 - aug 2021
Om- och tillbyggnad: sep 2020 - feb 2022

Entreprenadform
Totalentreprenad

Delaktiga i projektet
Peab Sverige, Peab Anläggning, Peab Grundläggning, Smidmek, Lambertsson, Lambertsson Kran, Bärarelaget, Ralling

Kontakt

Marie Olsson

Platschef, Peab

Telefon: 0733-37 43 64

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.