Arenastaden, ett samhällsbyggnadsprojekt för hela Peab

Arenastaden är en av Europas modernaste stadsdelar och rymmer de flesta typer av byggnationer. Här hittar du Sveriges nya nationalarena, Skandinaviens största galleria, 900 bostäder, hotell, kontor och infrastruktur. Unika var för sig – exceptionella tillsammans. Peab har varit aktiva som både delägare, utvecklare och entreprenör.

Med en tydlig vision har Peab, via det delägda Råsta Projektutveckling AB, ansvarat för utvecklingen av Arenastaden i över 10 år. Vi är stolta över att ha varit med på resan, som pågår än, och området har utvecklats på ett fantastiskt sätt.

Ett samhällsbyggarprojekt där hela Peab varit involverade. 

En av Europas modernaste stadsdelar

Husen har byggts högt och tätt för effektivt användande av marken. Detta har skapat möjlighet till ytor för en stadsdels alla funktioner. Bostäder och kontor tillsammans ger också goda förutsättningar för en trygg och levande miljö dygnet runt. För att Arenastaden ska vara socialt hållbar och trivsam har vi skapat en levande stadsdel som integrerar bostäder, arbete, restauranger, service, fritidsaktiviteter och event med goda kommunikationer. Som kontrast till den stora staden finns också trivsamma bostadsgårdar där grannar kan mötas och umgås.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.