Exempel på innovationer

Robothunden Buster förhindrar byggfel

Att robothunden Buster går runt själv på en byggarbetsplats är inget att höja på ögonbrynen över. Han är en del i ett SBUF*-finansierat utvecklingsprojekt som Peab driver tillsammans med Centret för byggrobotik vid Lunds Tekniska Högskola. Busters uppdrag är att kontrollera att bygget flyter på som det ska.

Effektiv och säker godsmottagning med leveranscontainer

Leveranser av mindre styckegods utgör cirka 40 procent av leveranserna till våra arbetsplatser. Leveranscontainern är en logistiklösning som på ett säkert och effektivt sätt tar hand om projektens leveranser av just styckegods.

Första eldrivna lastbilen med flak och hydraulisk ramp

Ellastbilen har precis kommit till Sverige och utrustas nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt, säger Thomas Ter-Borch, arbetschef på Swerock AB Transport & Maskin i Malmö.

Eldriven kran helt unik i Sverige

Peabbolaget Lambertsson Kran är först i Sverige med att erbjuda sina kunder en larvburen mobilkran som är helt eldriven. Den miljövänliga och hypermoderna maskinen finns bara i tre exemplar i hela världen.

Roberta - Peabs digitala medarbetare

”Roberta”, vår digitala medarbetare, arbetar sedan en tid med arbetsuppgifter i några av Peabs verksamheter i Sverige och Norge som till exempel redovisning, kund- och leverantörsreskontran samt HR.

Foto: Patrik Olsson

Eldrivna transporter

Swerock testkör helt elektriska transportlösningar för byggbranschen i samarbete med Volvo Lastvagnar. Det innebär att Swerock kör en elbetongbil och en ellastväxlare i daglig verksamhet under två års tid från och med oktober 2020.