"Så här ska hela Peab samverka"

Från ett utslitet område till 18.000 miljöcertifierade kvadratmeter. Det sammanfattar projektet Carl Berner Torg i Oslo som Peab har utvecklat på fyra år.

− Det här har varit ett projekt där våra fyra affärsområden från början till slut har samverkat på bästa möjliga sätt. Allt från projektering och material och maskiner från våra industribolag till asfaltering och själva byggandet har skett smidigt och med hög produktionskvalitet, sammanfattar projektchefenTerje Hjelset arbetet med Carl Berner Torg.

Carl Berner Torg stod klart i slutet av 2020 och består idag av 111 lägenheter och 3.800 kvadratmeter kommersiella ytor, totalt närmare 20.000 kvadratmeter nära kommunikationer och annan bebyggelse.

Det här är ett fint exempel på hur hela Peab ska samverka. Det visar dessutom på vår roll som samhällsbyggare där vi har bidragit till att lyfta hela Carl Berner som närområde.

Terje Hjelset, projektchef Peab

Miljöfrågan har stått i fokus. Både lägenheterna och de kommersiella lokalerna ska bli miljöcertifierade enligt standarden BREEAM Very Good. I korthet innebär det höga krav på energi och resurseffektivitet samt undvikande av miljö- och hälsoskadliga ämnen och materialval, såväl i byggprocessen som i de färdiga fastigheterna. Andra miljöåtgärder har exempelvis varit gröna tak, regnbäddar som filtrerar dagvatten och mer hållbara  byggnadsmaterial.

Projektet har dessutom styrts med hjälp av digitala verktyg. Det har ökat effektiviteten i arbetet, eliminerat fel i byggprocessen och ytterligare främjat hållbarhetstänket i projektet.

Delaktiga i projektet

Karta-Carl-Berner-Torg.jpg

Kontakt

Terje Hjelset

Projektchef, Peab

Läs mer om projektet

Det moderna området Carl Berner Torg i Oslo, bestående av både bostäder och kommersiella lokaler, har nu slutförts och bostadsköparna har flyttat in i sina nya lägenheter. Nu återstår en del interiörarbete i de kommersiella delarna och utveckling av den skyddsklassade verkstadshallen på platsen.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.