Lyckat språkcafé

Vad gör man som nyanländ för att få öva sin svenska i praktiken? Bjuder på fika förstås! Många intressanta samtal utspann sig när Peabmedarbetare och elever från Peabskolans språkintroduktion hade sitt första språkcafé på kontoret i Göteborg.

"När är nästa tillfälle?" undrade flera när de gick efter stunden tillsammans.

Hösten 2016 startade Peabskolan i Göteborg språkintroduktion för cirka 100 unga nyanlända och det var ett 20-tal av eleverna som deltog i språkcaféet.

- Eleverna längtar efter att få öva sin svenska "på riktigt". Många är också extra nyfikna på oss i Peab eftersom de valt bygg och anläggning som inriktning, säger Christer Borkenhagen, rektor Peabskolan Göteborg.

Christer Borkenhagen hälsade välkomna och berättade lite kort om Peabskolan, sedan fick alla sätta sig i grupper och småprata om precis vad som helst och mumsa på kanelbullar.

- Detta var första träffen och vi hoppas på att det kan bli en återkommande aktivitet. Det var väldigt uppskattat från oss anställda på kontoret och eleverna verkade tycka att det var roligt att få komma till oss, säger Annika Björkqvist, kontorsansvarig.

Vad är språkintroduktion?

Språkintroduktion är det största av den svenska gymnasieskolans introduktionsprogram. Programmet har vuxit med de senare årens ökade invandring av ungdomar i gymnasieåldern. Tyngdpunkten ligger på att lära sig det nya språket, parallellt med att man, på sitt nya språk, tillägnar sig kunskaper om gymnasieämnen och det svenska samhället. Målet är a

Här översätts drömmarna till svenska

Peabskolan i Göteborg bedriver språkintroduktion för nyanlända ungdomar. Alla drömmer de om en bättre framtid och första steget är att lära sig svenska.

Peabskolan

Peabskolan är en gymnasieskola som utbildar inom ramen för det nationella gymnasieprogrammet bygg och anläggning.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.