Mångfald och jämställdhet – vardagsmat i Örebro

− Vi är i en position där vi kan påverka, då ska vi göra det, säger Magnus Nilsson med eftertryck. Magnus är arbetschef på Peab i Örebro och har tillsammans med sina två arbetschefskollegor Anette Karhu och Anders Bjelke dragit igång jämställdhets- och mångfaldsworkshops på alla sina arbetsplatser och kontor.

Det var flera olika faktorer som spelade in och som inspirerade dem i arbetet.

− I ett projekt med partneringupplägg ville kunden lyfta in sociala hållbarhetsfrågor, berättar Magnus. Det blev lite av ett startskott till arbetet med den egna organisationen.

− Dessutom ser vi ju alla vad som händer i omvärlden. Då ska vi självklart stå upp för mänskliga rättigheter och göra vad vi kan på våra egna arbetsplatser, säger Magnus. De flesta har bra värderingar privat men i byggbranschen har det på något sätt varit okej att använda en kränkande jargong mellan 7 och 16. Det ska vi hjälpa till att ändra på!

Magnus Nilsson berättar att ingen av dem är några experter på området men tycker att det handlar mycket om sunt förnuft och vilja. De har fått hjälp av Peab-koncernens hållbarhetschef Maria Hernroth att lägga upp sina workshops, som bygger vidare på den utbildning som alla Peabs medarbetare går. Under två timmar diskuterar de tillsammans vilken arbetsmiljö de vill ha.

Vill utmana branschkollegor

− Det känns väldigt kul att göra detta tillsammans med våra medarbetare, säger Magnus entusiastiskt. Förhoppningsvis kan vi också inspirera andra, både inom Peab och även i hela byggbranschen.

Genom att jobba med mångfaldsfrågor och den psykosociala arbetsmiljön menar Magnus Nilsson att de också blir bättre på relationerna med det omgivande samhället.

− Kan vi i byggbranschen bidra genom att skapa kontakt mellan näringsliv och nyanlända och exempelvis visa hur det är att jobba hos oss kanske någon ung person väljer att söka sig till byggprogrammet i stället för att välja en destruktiv livsstil, säger han. Det blir en vinst för både individ, företag och samhälle.

Magnus avslutar:

− Om var och en av oss gör vad vi kan i vardagen och funderar över hur vi behandlar varandra så är jag säker på att vi kan förändra attityder och skapa en arbetsmiljö och en kultur som gör att alla känner sig välkomna hos oss.

Bättre affärer med ökad mångfald och jämställdhet

Byggbranschen har mycket att vinna på att öka mångfalden och bli mer jämställd. Det handlar både om att få de bästa medarbetarna och att göra bättre affärer, anser Paula Lejonkula, expert mångfald och diskrimineringsjuridik, Praktikum. Men företagen måste själva inse fördelarna med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.