Här översätts drömmarna till svenska

Peabskolan i Göteborg bedriver språkintroduktion för nyanlända ungdomar. Alla drömmer de om en bättre framtid och första steget är att lära sig svenska.

- De som studerar här har en väldigt stark framtidstro. De vill verkligen komma in i samhället och jag tror de kan bidra på ett otroligt bra sätt, säger Monica Lundgren, lärare på Peabskolan.

Peabskolan i Göteborg erbjuder introduktionsprogrammet språkintroduktion. Erfarna legitimerade pedagoger, tolkar och andra viktiga stödfunktioner i skolan ser till att kvaliteten hålls hög. Målet är att eleven ska kunna gå vidare till en annan gymnasieutbildning, annan utbildning eller jobb. Många är intresserade av att fortsätta inom byggbranschen.

Vad är Språkintroduktion?

Språkintroduktion är det största av den svenska gymnasieskolans introduktionsprogram.
Programmet har vuxit med de senare årens ökade invandring av ungdomar i gymnasieåldern.

Tyngdpunkten ligger på att lära sig det nya språket, parallellt med att man, på sitt nya språk, tillägnar sig kunskaper om gymnasieämnen och det svenska samhället.

Målet är att eleven ska kunna gå vidare till en annan gymnasieutbildning, annan utbildning eller jobb. Många är  intresserade av att fortsätta inom byggbranschen.

Små steg i vardagen skapar förändring

Ett företag som inte tar ett ansvar som sträcker sig utöver affären och egenintresse får svårare och svårare att göra affärer i det moderna samhället.

Lyckat språkcafé

Vad gör man som nyanländ för att få öva sin svenska i praktiken? Bjuder på fika förstås! Många intressanta samtal utspann sig när Peabmedarbetare och elever från Peabskolans språkintroduktion hade sitt första språkcafé på kontoret i Göteborg.

Avgörande för konkurrenskraften

− I vår nya strategi och affärsplan är kompetensförsörjning en av de stora frågorna, det visar hur viktig den är. Anders Berge är ansvarig för kompetensförsörjning i Peab. Han beskriver hur frågan har lyfts och kommit att bli en övergripande strategisk angelägenhet för hela företaget.

Peabskolan

Peabskolan är en gymnasieskola som utbildar inom ramen för det nationella gymnasieprogrammet bygg och anläggning.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.