Brf Compagniet i Göteborg

Brf Compagniet är Peabs första egenutvecklade projektet med Miljöbyggnadscertifiering.

Brf Compagniet är ett av Peabs egenutvecklade projekt med 120 lägenheter. Projektet har uppnått betyg Silver i Miljöbyggnad och är dessutom först ut av Peabs egenutvecklade projekt med att certifieras enligt Miljöbyggnad.

Therese Lundh, projektutvecklare: "Det är väldigt roligt att Compagniet nu är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver. Jag hoppas att Compagniet kan vara inspirerande och uppmuntra fler att arbeta aktivt med Miljöbyggnad."

Johan Lorentzon, entreprenadingenjör i projektet: "För det första så känns det väldigt roligt att ha klarat av certifieringen. Fokus på Miljöbyggnad Silver har funnits med i tankarna sedan tidigt i projekteringen och därmed har förutsättningarna väl inarbetats i projektet. Under produktionen har man hela tiden varit vaksam på förändringar för att se till att de inte äventyrar certifieringen. Kort sagt kan man väl säga att en gedigen projektering och bra efterlevnad av Peabs rutiner har lett fram till betyg Silver i Miljöbyggnad."

I Sverige certifieras Peabs egenutvecklade bostadsprojekt med Miljöbyggnad och valet att miljöcertifiera våra byggnader är ett steg mot vår vision att vara Nordens Samhällsbyggare. Utöver att våra egenutvecklade projekt certifieras ökar dessutom efterfrågan hos våra beställare som allt oftare ställer krav på miljöcertifiering.

Läs mer om Miljöbyggnad

Brf Compagniet i Göteborg

Omfattning
120 bostadsrättslägenheter
Byggtid
Inflyttning påbörjas i januari 2014

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.