Festlig premiärhelg på Tele2 Arena

Helgen den 20-21 juli var det äntligen dags för premiär på Tele2 Arena. De två hemmalagen Hammarby och Djurgården bjöd på fotboll i dagarna två och totalt besökte närmare 60.000 personer arenan under premiärhelgen.

Johan Bill, projektchef, berättar att det arbetades in i det sista.

- Många av våra medarbetare har arbetat i stort sett dygnet runt den senaste tiden. Trots ett produktionsstopp på grund av bombhot i det kritiska slutskedet, kunde vi jobba i kapp och lämna över arenan till beställaren på fredag morgon klockan 06.00. Våra medarbetare har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Tele2 Arena har varit ett stort och komplext projekt, inte minst på grund av den ovala konstruktionen och den utmanande logistiken. Som mest har drygt 1.000 personer arbetat i skift på byggarbetsplatsen.

En uppskattad arena

På premiärkvällen fick arenan fina lovord av både publik, arrangörer och beställare. Alla flöden och all teknik fungerade som det skulle och arenan upplevdes som helt färdig, även om det finns några småsaker att åtgärda innan den är komplett.

- Vi är jättenöjda med resultatet! Det här är verkligen en arena i världsklass, säger Johan.

Det som återstår nu är en del markarbeten,samordnad installationsprovning och efterarbeten med besiktningsanmärkningar. Slutbesiktningen är planerad till den 23 september.

Officiellt invigning i augusti

Onsdagen den 24 juli fortsätter evenemangsprogrammet med en match mellan Hammarby och Zlatans Paris Saint-German, och på lördag blir det konsert med Gyllene Tider.

Det stora, officiella invigningskalaset sker den 24 augusti när artisterna Kent, Lars Winnerbäck och Robyn ger varsin sommarkonsert.

Fakta om Tele2 Arena

  • 30.000 sittplatser
  • 45.000 åskådarplatser vid konserter
  • 35 meter takhöjd
  • 12.000 kvm nöjesdestination i gatuplan skjutbart tak skjutbar läktare
  • 18.000 betongelement
  • 19.000 kvm fasad av perforerad, blankpolerad aluminiumplåt
  • Fasaden går att belysa i 16,7 miljoner kulörer
  • Arenan uppfyller UEFA:s och FIFA:s regelverk för internationell fotboll vad gäller storlek, sittplatser, säkerhet, belysning, ljudanläggning och krav på lokaler och omgivningar.

 

Tele2 Arena

Peab har varit med och byggt Tele2 Arena som är en idrotts- och evenemangsarena i Globen city.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.