Ungdomar bygger lägenheter tillsammans med Peab

Tillsammans med Robert Dicksons stiftelse bygger Peab 126 nya lägenheter på Kryddhyllan i Gårdsten. I samband med detta kommer Peab att anställa arbetslösa ungdomar från närområdet och erbjuda dessa en bygglärlingsplats. Idén väcktes för några månader sedan mellan Robert Dicksons stiftelse och Peab och nu förverkligas den.

- Vi gör detta för att ge duktiga ungdomar i Gårdsten en chans att komma in på arbetsmarknaden. Dessutom får de via Robert Dicksons stiftelse en möjlighet till lägenhet i deras bestånd, berättar Liselott Bergkvist, regionchef för region Bygg Bostad Väst.

Med hjälp av fastighetsbolaget och en av projektets samarbetspartners, Gårdstensbostäder, har ungdomarna valts ut och intervjuats. I dagsläget är det fyra stycken ungdomar som har erbjudits en lärlingsplats, två killar och två tjejer. Tanken är att på sikt också få några av underentreprenörerna i projektet att göra samma sak. Totalt beräknas 5-10 ungdomar att kunna ges denna möjlighet. 

Det första spadtaget för projektet togs den 21 oktober 2015. På plats fanns ett stort antal besökare samt  bland andra alla fyra ungdomar som ska jobba i projektet, Peabs VD Jesper Göransson och även bostads- och stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan. Tillsammans med representanter från andra samarbetspartners togs det första spadtaget i färgglada hjälmar.

- Byggbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov under de kommande åren och vi behöver hitta medarbetare som idag kanske inte ser oss som sin naturliga arbetsgivare. Detta är en satsning som känns extra bra i hjärtat och verkligen visar på Peab som samhällsbyggare. Självklart hoppas vi på att detta skall ge ringar på vattnet och att vi även ska se detta som en möjlighet i andra projekt, avslutar Liselott Bergkvist. 

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.