Systemförvaltare/Systemekonom

Sökes till Förslöv

Har du erfarenhet av ekonomi, ett stort systemintresse och vill vara med och driva Peabs digitaliseringsresa? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till vårt systemteam. Läs mer om rollen och ansök redan idag!

Din roll
Som systemförvaltare ingår du i vår CIO-organisation i Peab Utveckling. Du fungerar som kravställare och kontaktperson mellan systemleverantörer och Superusers på våra ekonomiska enheter. Du arbetar med såväl utveckling som förvaltning av våra verksamhetsnära system och stöttar verksamheten i systemadministrativa frågor. Du tar initiativ till, planerar, genomför och följer upp aktiviteter för att utveckla och förbättra arbetsprocesser. Du kommer tillhöra ett team med engagerade kollegor och i din roll rapporterar du till gruppchefen för Ekonomisystem. Din placering kan vara antingen på vårt kontor i Ängelholm eller på vårt kontor i Malmö.

Ditt uppdrag kan innefatta:

  • Systemförvaltning
  • Projektledning och planering av insatser kopplat till budget
  • Driva utveckling, förbättringar och digitalisering av arbetssätt och processer
  • Dokumentation av rutiner, processer och arbetssätt
  • Stötta och hjälpa våra interna kunder i olika ärenden

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har Universitets/Högskoleexamen eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi- eller systemvetenskap alternativt erfarenhet från en likande roll och god problemlösningsförmåga. Du har ett stort systemintresse, förståelse för generella ekonomiska frågor och erfarenhet av att arbeta i olika ekonomiska processer. Du har arbetat med redovisning och/eller controlling och förstår den ekonomiska hanteringen av juridiska bolag. Peab är en stor koncern med processtyrda arbetssätt och för att möta våra behov söker vi en kollega som tidigare arbetat processorienterat i ett stort eller medelstort bolag.

Vi tror att du har erfarenhet av en systemförvaltarroll eller en roll som Superuser. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med systemen IBM Cognos Controller, Coupa Treasury eller leasingsystem såsom tm1 (IFRS16). Det är också starkt meriterande med ett stort intresse för, och tidigare erfarenhet av, Power-Bi rapporter och integrationer.

Som person uppskattar du en dynamisk vardag och en omväxlande roll, där du får arbeta med förbättringar och driva utveckling. Vi behöver en person med förmågan att kunna växla mellan perspektiv och se såväl detaljerna som helheten. För att trivas hos oss är du lösningsorienterad och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du trivs i en prestigelös miljö där vi på ett engagerat sätt tillsammans hjälps åt att nå våra övergripande mål. Att bygga förtroendefulla relationer och kommunicera med många olika personlighetstyper kommer naturligt för dig och du trivs med att samarbeta likväl som att driva ditt arbete själv.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work och du söker tjänsten genom att klicka här.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-10-09

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Dela det här på: