Traineeprogrammet "Nya Ingenjörer"

Vill du vara med och skapa framtidens hållbara samhälle med oss på Peab Anläggning? Då är vårt traineeprogram ”Nya Ingenjörer” något för dig.

Programmet är riktat till dig som är nyutexaminerad ingenjör och med en examen som är max ett år gammal. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter och roller där du får testa och utveckla dina kunskaper på olika arbetsplatser inom vår region i södra Sverige.

Vårt traineeprogram ger dig en väg in på arbetsmarknaden och en bra start på karriären. Du får möjligheten att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik och vi erbjuder såväl interna utbildningar som personlig utveckling.

Upplägg för programmet

  • Programtiden är 20 månader och du startar med en provanställning som sedan övergår till en tillsvidareanställning. Programmet startar i augusti varje år och frivillig sommarpraktik erbjuds till de som är intresserade under juni/juli (individuell överenskommelse)
  • Prova på rollerna som arbetsledare och entreprenadingenjör i olika arbetsgrupper, projekt och arbetsplatser under hela programtiden.
  • Under dina första år hos oss kommer du parallellt med praktisk erfarenhet att få insyn i Peabs byggprocess, kalkyl, inköp, planering med mera.
  • Under programmets gång kommer du få ta del av en omfattande ledarskapsutbildning med erfarna utbildare.
  • Du får en egen mentor under din tid som trainee som kommer fungera som ett stöd under hela din resa. Utvalda handledare finns även som stöd i det dagliga arbetet ute i produktionen på respektive arbetsplats/projekt.
  • Genom traineeprogrammet får du möjlighet att skapa nätverk med såväl dina traineekollegor som medarbetare inom Peab vilket ger dig möjlighet till framtida utvecklingsvägar inom organisationen.
  • Du får en fördjupad introduktion i samband med att din anställning som trainee börjar hos oss. I denna introduceras du till Peab, våra värderingar, övergripande system och processer samt får träffa och lära känna dina traineekollegor och mentorer. 

Välkommen att göra din framtidsresa hos oss i Peab!

Fakta

Tid
20 månader

Målgrupp
Civilingenjör, inriktning Väg och Vatten, Högskoleingenjör med relevant inriktning, Kvalificerad yrkesutbildning med bygg- och anläggningsinriktning (KY).

Programstart
Varje år i augusti.
Nästa programstart: augusti 2020

Nästa ansökningsperiod öppnar i januari 2020. Till dess följ oss på LinkedIn, Facebook och Instagram för att få de senaste uppdateringarna vad som händer hos oss på Peab!

Placering
Skåne, Småland, Blekinge eller Halland.

Så här ansöker du
Från januari 2020 hittar du ansökan bland våra lediga tjänster.

I filmen får du möta Josefin, en av våra nya ingenjörer.

Har du frågor?

Emma Wittlock

HR-specialist

Telefon: 0733-37 18 66
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.