HR Chef till Affärsområde Industri

Sökes till Solna, Malmö, Göteborg, Förslöv

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? Är du en ambitiös, lösningsorienterad och kommunikativ person med ett stort intresse för hur HR kan bidra till en sund affärsutveckling? Då kan det vara dig vi söker!

Nu söker vi på Peab en HR Chef för Affärsområde Industri då vår nuvarande kollega kommer gå i pension. Affärsområde Industri har verksamhet i samtliga nordiska länder och omfattar bolagen Peab Asfalt, Swerock, Lambertsson och Byggsystem.

I denna dynamiska roll får du en fantastisk möjlighet att vara med och utveckla såväl hur HR agerar som en strategisk partner till verksamheten och dess affärsutveckling samtidigt som du får vara med på en spännande resa att utveckla Peabkoncernens framtida arbetssätt inom HR.

 

Rollen kan vara placerad på något av våra större kontor i antingen Solna, Göteborg, Malmö eller Förslöv. Då du kommer ha medarbetare, kollegor och intressenter utspridda över Sverige, Norge, Finland och Danmark kan du förvänta dig en del resor i tjänsten.

Rollen rapporterar till VD för Swerock Norden AB och har ett ansvar för hela affärsområdesledningen.

Om tjänsten

I rollen som HR Chef Affärsområde Industri kommer du att ha en dynamisk roll med många kontaktytor. Din roll kommer i stora drag vara samordnande för att säkerställa att Peab och dess HR organisation för Peab Industri har rätt strategi och förutsättningar att stötta verksamheten på ett kvalitativt och konsultativt sätt. Du ansvarar för att Peab Industris långsiktiga personalförsörjning och att rätt aktiviteter äger rum inom ramen för rekrytering, utveckling, kompetenshöjande insatser, medarbetar engagemang, mångfald, löner & belöning och omställning.

Du kommer ha det övergripande ansvaret för att representera affärsområde Industri och dess dotterbolag i det koncernövergripande nordiska HR arbetet, samtidigt som du har en aktiv och koordinerande roll när det kommer till att samordna HR arbetet för Peab Industri på landsnivå i Sverige.

Rollen ger dig stora möjligheter att tillsammans med engagerade bolagschefer och HR kollegor vara med och utveckla framtidens personalarbete inom Peab och våra dotterbolag inom Industrisektorn.

I tjänsten ingår ett funktionellt ansvar över affärsområdes Industris HR chefer på bolagsnivå. I dagsläget är det inget direkt personalansvar i rollen men det kan också förändras.

Om dig

Rollen som HR Chef Affärsområde Industri ställer stora krav på din kommunikativa och samordnade förmåga. Du kommer att agera i ett landskap med olika intressenter och din uppgift är att koordinera arbetet, identifiera lösningar som gynnar verksamheten och presentera förslag som skapar möjligheter för organisationen att lyckas med sitt arbete. Du har förmåga att snabbt förstå kontexten du befinner dig i och att förstå olika verksamheters behov för att sedan omsätta detta i konkreta åtgärder och planer för framtiden.

Vidare tror vi att du har:

  • En Högskola-/universitetsexamen inom HR, organisation och ledarskap
  • Tidigare agerat i en roll där du haft det övergripande HR ansvaret och framgångsrikt arbetat med förändring i en matrisorganisation.
  • Ett affärsorienterat och konsultativt arbetssätt
  • Förmåga att motivera andra och tillgodose individuella och gemensamma behov
  • Uthållighet att leda i förändring

För att lyckas i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med verksamhet inom B2B och exempelvis en bakgrund från Industrisektorn, Rental, Transport och logistik eller en bakgrund från Bygg och Anläggning.

 
Då stor del av verksamheten har ett svenskt fokus är det en fördel om du sedan tidigare har arbetat med svensk arbetsrätt och dess lagar och avtal.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta:
Mats Norberg, VD Swerock Norden AB på +46 705 352 387

Staffan Bremander, HR Chef Affärsområde Industri på +46 431 44 96 06

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-05-22

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Dela det här på: