Rekryteringspartner

Sökes till Solna, Göteborg

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbygge? Är du en person som drivs av att jobba konsultativt mot chefer och att hjälpa dem identifiera och matcha rätt kompetens och samtidigt skapa en minnesvärd kandidatupplevelse? Då kan det vara dig vi söker!

Nu söker vi på Peab en Rekryteringspartner som kommer vara med och bygga upp ett rekryteringscenter som ett professionellt stöd till affären att identifiera rätt kompetens, på rätt plats, i rätt tid och främja vår framtida kompetensförsörjning samt bidra till en positiv kandidatresa.

Rollen kan vara placerad i antingen Solna eller Göteborg men vi är även öppna för placering på något av våra större kontor i södra Sverige.

Om tjänsten

I rollen som Rekryteringspartner kommer ditt fokus vara att stötta verksamheten med att identifiera rätt kompetens och kandidater till Peab som bolag.  

En del av arbetet kommer bestå av att arbeta proaktivt med att ta fram talent pipelines och tillsammans med övriga kollegor inom rekrytering och employer branding teamet hitta innovativa sätt att identifiera, attrahera och anställa rätt kandidater till Peab.

I din roll kommer du löpande ha ett antal rekryteringsuppdrag igång där arbetsuppgifter består av bland annat:

  • Självständigt ansvara för rekryteringsprocesser och agera konsultativt stöd till rekryterande chef genom hela urvalsprocessen.
  • Utveckla strategier för att nå aktiva och passiva kandidater.
  • Koordination med externa searchbyråer och rekryteringsföretag efter behov.
  • Säkerställa korrekt hantering av kandidatdata i ATS samt genomförandet av obligatoriska steg i rekryteringsprocessen.

Om dig

Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser mot tjänstemannasektorn, gärna med fokus på ingenjörer. Du är en god kommunikatör och van arbeta på olika nivåer inom en organisation. Vi tror att du har förmåga att motivera dig själv och har förmåga att arbeta mot satta KPI’er och leveranser.

Vi tror att du är en kommunikativ och lyhörd person som har förmågan att arbeta konsultativt.

Vidare tror vi att du:

  • Har en högskola-/universitetsexamen inom HR, beteendevetenskap, organisation eller motsvarande.
  • Är certifierad inom personlighet- och kapacitetstest.
  • Har fördjupad kunskap av rekrytering och olika urvalsmetoder och vana av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering.
  • Meriterande om du tidigare har arbetat med search av kandidater.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

Vi tror även att du är prestigelös i ditt arbetssätt och delar våra värderingar Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga.

Vill du veta mer om tjänsten, vänligen kontakta:

Anita Floren, Head of Recruitment & Employer Branding, +46 101 43 12 89

Gunnar Wannehag, HR Chef, +46 431 891 86

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-05-22

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Dela det här på: