Byggnadskonstruktör till nya Peab Teknik

Sökes till Göteborg

Vill du arbeta i tidiga projektskeden? Vi erbjuder dig en unik chans att använda dina erfarenheter och samtidigt få utvecklas som konstruktör, i en roll som har fokus på projektstöd i tidiga skeden med närhet till produktionen. Du kommer ingå i en nyetablerad central teknikgrupp och även delta i arbete med affärs- och verksamhetsutveckling.

Peab Teknik söker byggnadskonstruktörer som ska vara en del i uppbyggnaden av en central teknikavdelning - Peab Teknik - som erbjuder operativt stöd till byggprojekt från tidigt skede i anbudsarbete, projektering i alla faser och utredningar och uppföljning i drift och garantiskede. Peab Teknik består totalt av ca 20 medarbetare och fungerar som ett specialistteam, som både driver strategiska utvecklingsfrågor och expertstöd i byggprojekt. Idag ingår tekniktjänsterna Konstruktion, Installation, Projektering, Energi, BIM och Fukt. Den nystartade konstruktionsgruppen leds av en av landets mest erfarna byggnadskonstruktörer.

Om arbetet

Som byggnadskonstruktör arbetar du till största del med operativt projektstöd mot Peabs byggproduktion. Detta innebär till exempel arbete med anbudsprojektering, systemprojektering och hållfasthetsberäkningar, men även stöd under produktionsfasen.

Som byggnadskonstruktör i Peab Teknik arbetar du även med utveckling av Peabs byggtekniska lösningar.

Om dig

Du ska ha har civil-, eller högskoleingenjörsexamen och minst 5 års praktisk erfarenhet av byggnadskonstruktion, till exempel som projektör eller beräkningsingenjör, och känna dig trygg i dimensionering av bärande byggnadsdelar.

För att lyckas i rollen bör du ha god analytisk förmåga och se affärsmässigt på det du arbetar med. Vi tror att du är pragmatisk, gillar utmaningar och har lätt att samarbeta.

Ansökan och tillträde

Placeringen är på Peabs kontor i Göteborg. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Mer om Peab Teknik

Peab Teknik är ett samarbete mellan teknikstödsorganisationer inom Peab koncernens affärsområden. Tillsammans erbjuds en attraktiv arbetsplats och karriärväg för specialister samt ett ökat erbjudande till kund genom teknikstöd från mark till tak.

Peab Teknik Bygg är ett internt specialiststöd inom strategiska nyckelområden som bidrar med samlad erfarenhet från Peabs storskaliga fördelar till Peabs byggprojekt och genom att ta fram effektiva tekniska lösningar och analyser i anbud och projektering, bidra med spetskompetens till produktionen och utveckla Peab med kunskap från forskning och utveckling bidrar vi till att göra Peab till det bästa bygg- och anläggningsbolaget.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-04-30

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Andreas Furenberg, Teknikchef

Telefon: 0733-37 11 00

Jan Adolfsson, Konstruktionschef

Telefon: 0707-95 58 05

Ulrika Torstensson, HR

Telefon: 0725-334057

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.