Junior Utvecklingsledare

Sökes till Solna

Du kommer ingå i koncernens funktion för Inköp och logistikutveckling och ha det övergripande ansvaret för att kravställa innehållet i Peabs framtida avropssystem. Du kommer även att vara involverad i att effektivisera Peabs Procure to Pay process (avrop till faktura process). Tyngdpunkten i rollen är att med engagemang, nytänkande och uthållighet jobba med att driva aktiveringen av leverantörer till Peabs avropssystem. Du kommer att vara en del av ett pågående utvecklingsprojekt där vi tillsammans driver implementationen. Gruppen som du tillhör består av seniora projektledare som kan stötta och inspirera dig i din fortsatta utveckling hos oss inom Peab.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är

 • att välja avropskanal tillsammans med avtalsansvarig (katalog, fritext, punchout etc.)
 • att initiera och koordinera leverantörsaktiveringen
 • att ta fram uppföljningsstatistik på köpbeteende för att styra framtida inköp
 • att arbeta med katalogkvalitet för att säkerställa att avropssystemet är användarvänligt
 • att vara länken mellan leverantör/IT/Inköp/Produktion  
 • att analysera leverantörer som ska aktiveras i systemet

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du är nyutexaminerad eller har ca 3 års erfarenhet av utvecklingsarbete inom inköp. Kanske har du tidigare erfarenhet av att arbeta som projektmedlem i ett utvecklingsprojekt inom inköp eller som konsult inom samma område. Du är en duktig kommunikatör som gillar att leda och driva förändringsarbete.  Du har en utbildning från universitet/högskola eller yrkeshögskola inom för oss relevant område.

Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande men inget krav. Har du erfarenheter från företag/branscher med liknande karaktär, dvs. decentraliserade och distribuerade verksamheteter är det positivt. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av avropssystem eller inköpssystem.

Som person tror vi att:

 • Du tycker om att arbeta i team för att lösa gemensamma utmaningar
 • Du utgår från ett helhetsperspektiv
 • Du är strukturerad och metodisk
 • Du tar initiativ, är drivande och lyhörd
 • Du stimuleras av att lösa problem och bidra till förbättringar

Rollen rapporterar till chefen för Inköp och logistikutveckling på koncern. Placeringsort för tjänsten är antingen Solna eller Göteborg. Du kommer resa ca 50 dagar/år inom Sverige.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att utvecklas inom vår organisation.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-06-16

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Robert Liljeblad, Inköpschef

Telefon: 0725- 334565

Sverker Karltorp, Utvecklingsledare

Telefon: 0733-375690

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.