Senior redovisningsekonom

Sökes till Stockholm

Som senior redovisningsekonom hos Peab blir du en del av ett stort och tryggt företag som värdesätter dig som anställd. Peab söker en självgående lagspelare som inte är blyg för att dela med sig av sin kunskap och sprida den vidare på ett ödmjukt sätt. Vi tror att du är öppen, prestigelös och gillar att arbeta nära dina kollegor, att du driver på och tar egna initiativ samt är ansvarstagande i vår gemensamma leverans. Är du sugen på att växa in i en framtida roll som lagkapten eller att specialisera dig inom redovisning är detta något för dig!

Mer om rollen 

I rollen som senior redovisningsekonom på Peab Support AB ingår du i ett team bestående av 11 personer som ansvarar för den legala redovisningen för Peabkoncernens Bygg & Anläggningsbolag. Du blir ansvarig för ett av koncernens dotterbolag som omsätter ca 10 miljarder. Rollen är bred och händelserik och du sköter självständigt löpande bokföring, bokslut och rapportering. Du kommer att vara placerad på Peabs kontor i Solna, Stockholm. I slutet av 2019 flyttar de till helt nybyggda lokaler i Ulriksdal.

I din roll kommer du arbeta med:

  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering till koncernekonomi
  • Löpande redovisning, periodiseringar, reserveringar, avstämningar och analyser
  • Rapportering till myndigheter t.ex. moms, statistik
  • Service och stöd till controllers och produktion i redovisningsfrågor
  • Självständigt upprätta inkomstdeklarationer och årsredovisningar
  • Kontakt med revisorer, controllers, koncernekonomi i rapportering och redovisningsfrågor

Vem söker vi

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och gedigen erfarenhet av kvalificerad redovisning i stora bolag enligt regelverket K3 eller IFRS. Du har självständigt arbetat med hela bokslutsprocessen inklusive årsredovisningar och inkomstdeklarationer samt har tidigare hanterat bolag med anställd personal. Har du dessutom erfarenhet av avstämningar avseende lön och pensioner, skatteberäkningar och uppskjuten skatt, leasing eller erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen innefattande projektredovisning eller successiv vinstavräkning är detta mycket intressant för oss.

Då du blir en del av ett team som värdesätter samarbete och god stämning ser vi det som en självklarhet att du är proffs på att samarbeta och att du kan balansera en personlig och professionell sida.

Då du kommer att hantera stora flöden i en stor organisation ser vi att du är strukturerad, metodisk och van att arbeta mot deadlines. Eftersom Peabs organisationsstruktur är komplex kan det ta tid innan du känner att du kan allt som ett rinnande vatten, därför tror vi att du även har en gnutta tålamod och gillar utmaningar. Vi är en servicefunktion och våra kollegor vänder sig till oss med frågor och för rådgivning. Av den anledningen behöver du ha en god förståelse för ekonomiska samband och kunna förklara dessa även för personer som inte har ekonomisk bakgrund. Låter det som du? Läs då vidare nedan om hur du går tillväga för att skicka in din ansökan.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Peab med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information om hur det är att arbeta som redovisningsekonom hos Peab, kontakta Sofie Forsman (sofie.forsman@wise.se). För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Vi ser fram emot att få din ansökan genom att bifoga ditt CV eller LinkedIn profil via vår hemsida (www.eqonomy.se) så snart som möjligt. Ansökan tar mindre än 2 minuter, varmt välkommen att söka!

P.S. På grund av semestertider kommer vi att påbörja urvalsarbetet i mitten av augusti, därför vill vi flagga redan nu att det kan dröja ett tag innan du hör från oss.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2019-08-13

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 53 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Sofie Forsman, Senior rekryteringskonsult

Telefon: 0703-56 77 37

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.