Hållbarhetscontroller

Sökes till

För Peab innebär hållbarhet ansvarsfullt företagande. De affärer vi gör ska vara långsiktigt hållbara och skapa mervärde i samhället. Det vi producerar ska vara hållbart genom hela livscykeln. Vårt hållbara erbjudande formas när vi hittar balans och ett långsiktigt värde för både människa, miljö och affär. Vår uppförandekod visar vägen för etiskt hållbara affärer.

I rollen som Hållbarhetscontroller ingår huvudsakligen:

  • Ansvar för systematik, insamling, rapportering och uppföljning av hållbarhetsdata
  • Omvärldsbevakning/samordning av lagstiftning, regelverk och nyheter
  • Uppföljning avseende efterlevnad av regelverk som Global Compact, GRI, m fl
  • Medverkan vid årliga revisioner av uppförandekod och hållbarhetsredovisning
  • Samordning av lagbevakning

Vi söker en person med relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av arbete med mätning och hållbarhetsrapportering. Vidare krävs mycket goda kunskaper om de regelverk som styr hållbarhetsområdet, utvecklad språklig kompetens i svenska och engelska samt goda kunskaper inom digital informationshantering. Det är vidare en stor fördel med erfarenhet av arbete i projektform i stora organisationer. Placeringsalternativ är Stockholm, Göteborg eller Skåne.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-01-07

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 54 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Gunnar Wannehag, HR chef

Telefon: 0733-37 11 18

Maria Hernroth, Hållbarhetschef

Telefon: 0733-373855

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.