Arbetsmiljösamordnare

Sökes till Karlstad, Örebro, Västerås, Eskilstuna

Vi söker nu en Arbetsmiljösamordnare med hela Region Mellersta som arbetsfält. Denna region är en av Peab Sveriges största regioner till både geografi, antal anställda och omsättning. Regionen omfattar Värmland, Närke, Dalarna, Västmanland och Södermanland. Vi jobbar med att bygga Nordens framtida samhälle och det gör vi med ett fokus på närproducerat byggande. 

 Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både regionsfrågor samt projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:

  • Förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
  • Genomföra arbetsmiljörevisioner
  • Ta fram underlag för regionledning inom ramen för området
  • Omvärldsbevakning för att finna bästa lösningarna
  • Samordna arbetsmiljöfrågor mellan de olika nivåerna inom regionen
  • Stötta i anbud och projektering inom området
  • Bistå som specialist i projekt
  • Medverka vid riskbedömningar och arbetsberedningar i särskilt farliga moment
  • Stötta lokala arbetsmiljösamordnare vid t.ex. olyckor
  • Finnas med som stöd vid inspektioner från myndigheter samt lämna skriftliga svar

I rollen är det viktigt att kunna kommunicera risker till ansvarigachefer och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar. Det kan handla om att införa nya arbetsrutiner eller att ställa krav på underleverantörer. I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och hålla i kontakterna med myndigheter. 

Vi söker dig...
...som har en utbildning som arbetsmiljöingenjör eller motsvarande. Har du lång, adekvat erfarenhet inom området är även det en möjlighet. Du behöver ha några års erfarenhet för att känna dig bekväm i rollen då du kommer behöver ta diskussioner, såväl internt som externt, gällande lagstiftningar och Peabs policys inom området. Har du dessutom erfarenhet inom byggbranschen är meriterande. För att du ska trivas i Peab är det viktigt att du är van vid att leverera resultat med deadlines. Du behöver inneha en bra portion struktur och driv för att kunna hantera de varierade arbetsuppgifterna. 

Du har givetvis körkort och tillgång till egen bil då tjänsten innefattar en hel del dagliga resor inom regionen. 

Vi har med detta valt rekryteringkanaler varför vi vänligt men bestämt tackar nej från rekryterings- och annonsföretag vilka erbjuder sina tjänster. 

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-04-20

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 14 000 anställda och en omsättning på 54 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Håkan Nordsäter, HR-Chef

Telefon: 0733-375549

Malin Hedberg, Chef produktionsstöd

Telefon: 0725-33 79 86

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.