Affärsområdescontroller

Sökes till Stockholm, Göteborg eller Skåne

Affärsområde Anläggning omsätter ca 13 miljarder kronor och har omkring 3 500 anställda. Affärsområde Anläggning är en ledande aktör i Sverige och med verksamhet i Norge och Finland. Anläggning utför mark- och ledningsarbeten, bygger och underhåller vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur samt utför grundläggningsarbeten. Verksamheten är indelad i geografiska regioner och de specialiserade produktområdena Lokal marknad, Infrastruktur och tung anläggning samt Drift och underhåll. Affärsområdet har haft en stabil entreprenadverksamhet de senaste åren.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Affärsområdescontroller har du ett ekonomiskt samordningsansvar för affärsområdet samtidigt som du agerar strategiskt bollplank till ledningen inom affärsområdet. Du förväntas arbeta löpande med ekonomisk styrning och uppföljning och analys av verksamheten. Då affärsområde Anläggning är en entreprenadverksamhet tillämpas projektredovisning med successiv vinstavräkning i redovisningen. Affärsområdet växer genom organisk tillväxt och genom förvärv och du medverkar vid framtagandet av och analysen av investerings- och förvärvskalkyler.

I arbetsuppgifterna ingår personalansvar för två direktrapporterande controllers. Affärsområdescontrollern ingår i stödfunktionen Ekonomi och rapporterar till Chef för Koncernekonomi/Controlling. Placeringsort är Skåne, Göteborg eller Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter är att:

  • Säkerställa att den ekonomiska redovisningen och rapporteringen sker enligt koncernens övergripande regelverk
  • Verka nära verksamheterna och bidra till den fortsatta utvecklingen av affärsområdet
  • Medverka vid investeringar/förvärv
  • Månatlig rapportering till CFO och chef Koncernekonomi/Controlling avseende utfall och prognos inklusive avvikelseanalys
  • Sammanhålla prognosprocessen fyra gånger per år för affärsområdet, med avrapportering till ledningen i Peab
  • Medverka i utveckling av affärsområdets uppföljningssystem, Basen Bygg och Anläggning (BBA), tillsammans med representanter för Bygg
  • Bidra till det strategiska arbetet i ledningsgruppen för affärsområdet samt ingå i ledningsgruppen för Koncernekonomi/Controlling
  • Vara en kontaktyta gentemot övriga funktioner i Peab gällande ekonomiska frågor för affärsområdet, framförallt gentemot Peabs shared-service bolag Peab Support.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomiområdet. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete i liknande roller. Du har tidigare arbetat med analyser och uppföljningar samt vidtagit åtgärder kopplade till dessa.

Vidare har du god redovisningskunskap och gärna erfarenhet av ledande ekonomi- eller controllerroller inom stora bolag (helst börsbolag). Har du arbetat inom byggbranschen eller i andra typer av entreprenadföretag är det meriterande.

För att lyckas i rollen krävs ett strukturerat, drivande och analytiskt arbetssätt då man förväntas bidra till den fortsatta utvecklingen av affärsområdet. Då AO-controllern har ett brett kontaktnät med löpande kontakter med både interna och externa intressenter krävs en god social förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Advice Executive Search och du söker tjänsten via https://www.advice-es.com/uppdrag/affarsomrades-controller-till-ledande-bygg-anlaggingsforetag/

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-08-16

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 anställda och en omsättning på 56 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Gunnar Wannehag, HR chef

Telefon: 0733-37 11 18

Marie Vernersson, Chef Koncernekonomi/Controlling

Telefon: 0733-37 13 61

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.