Inköpschef Nordiska kategorier

Sökes till Stockholm, Göteborg eller Skåne

Till vår koncerngemensamma Inköpsfunktion som samordnar inköpsarbetet i Sverige, Norge, Finland och Danmark söker vi en chef för funktionen Nordiska kategorier. Organisationen för Nordiska kategorier arbetar enligt ett kategoribaserat arbetssätt och en definierad process.

I rollen som chef för Nordiska kategorier ansvarar du en grupp av medarbetare om 5-6 Kategorichefer som arbetar med att samordna koncerngemensamma kategorier i våra nordiska länder. Du ingår i koncerninköpsledningen och rapporterar till koncerninköpschefen.

Lämpliga kvalifikationer för befattningen är

  • Relevant utbildning på högskolenivå
  • Flera års erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete på ledningsnivå
  • Erfarenhet av personalansvar med dokumenterat goda ledaregenskaper
  • Goda kunskaper i engelska, såväl tal son skrift

Vidare krävs en förmåga att arbeta på ett strukturerat, förtroendeingivande och affärsmässigt sätt. En utvecklad kommunikativ förmåga är också av stor betydelse då en stor del av arbetet går ut på att implementera och sälja in nya koncernavtal i en decentraliserad Affärsområdes organisation. Eftersom kategoriarbetet ofta drivs i projektform är även erfarenhet av kvalificerad projektledning av stor betydelse.

Resor förekommer i tjänsten främst inom Sverige men även till de övriga nordiska länderna. Det är meriterande med erfarenhet från Byggbranschen och placeringsort är företrädesvis Skåne alternativt Stockholm eller Göteborg.

I denna rekrytering samarbetar vi med Advice Executive Serch och du söker tjänsten via https://www.advice-es.com/uppdrag/inkopschef-koncern-till-ledande-bygg-anlaggningsforetag/

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-08-16

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 anställda och en omsättning på 56 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Gunnar Wannehag, HR chef

Telefon: 0733-37 11 18

Marcus Holtz, Inköpschef

Telefon: 0725-33 46 63

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.