Moms- och skattespecialist

Sökes till Solna

I denna nya spännande roll som Moms- och Skattespecialist kommer du att komplettera Ekonomiavdelningen med dina djupa kunskaper inom moms- och skattelagstiftning. Du kommer att stötta dina kollegor med svårare frågor inom området samtidigt som du också utbildar och kompetensutvecklar dem.

Dina arbetsuppgifter kommer också att inkludera:

  • Genomföra utbildningar och säkerställa att rätt kompetens avseende skatt och moms finns inom ekonomifunktionen.
  • Bistå redovisningsekonomer med utredningar och underlag inom området skatt och moms.
  • Vara bollplank för ekonomifunktionen avseende skatt och moms.
  • Bedriva omvärldsbevakning avseende nya lagar och regler, delge respektive funktionschef inom Ekonomifunktionen hur dessa kan komma att påverka Peab.
  • Följa upp rättsfall och rättspraxis inom skatt och moms i Sverige.
  • Vara intern projektledare och driva Peab:s frågor i pågående och framtida skatterevisioner.
  • Driva tilldelade skattefrågor mot Skatteverket.
  • Identifiera risker inom området skatt och moms samt bistå med lösningsförslag för att minimera dessa.

Är du den vi söker?

Integritet och trygghet i din kompetens är framgångsfaktorer för att lyckas i rollen som Moms- och Skattespecialist hos Peab. Du är förtroendeingivande, kommunikativ och tydlig. Du håller dig ständigt uppdaterad inom området och finner glädje i att dela med dig av din kunskap samtidigt som du med din energi och prestigelöshet enkelt väcker engagemang hos dina medarbetare. Du är ansvarstagande samt har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera. Du kan via ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat.

Du trivs i en ledande roll och stöttar dina kollegor för att de ska prestera på topp i sitt arbete. Du är bekväm med operativa redovisningsfrågor men tar även ett steg tillbaka för att se och prioritera ditt arbete utifrån ett helikopterperspektiv. Kontinuerligt förbättringsarbete och effektivisering är naturligt för dig. I rollen är det också viktigt med en god samverkan med andra avdelningar och funktioner. Vi ser gärna att du är ödmjuk, lyhörd och kommunikativ.

I denna rekrytering samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV genom att klicka på ”Ansök här”. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. För mer information om tjänsten vänligen kontakta HRM:s ansvariga researcher Albert Lundgren, albert.lundgren@hrmab.se, tel. 070-236 36 99 eller rekryteringsansvarige Jimmy Svensson, jimmy.svensson@hrmab.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-09-30

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 anställda och en omsättning på 56 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Albert Lundgren, HRM rekryteringskonsult

Telefon: 0702-363699

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.