Utvecklingsledare inom Business Intelligence med ansvar för vårt framtida BI-verktyg inom Inköp

Sökes till Göteborg eller Solna

Du kommer ingå i koncernens funktion för digitalisering av inköp och ha det övergripande ansvaret för att kravställa innehållet i Peabs framtida BI-lösning för inköp. Du kommer även att vara involverad och driva förstudier kring framtida BI-verktyg, samt hur vi effektivare kan analysera data tvärfunktionellt. Tyngdpunkten i rollen är att med engagemang, nytänkande och uthållighet jobba med att driva den framtida lösningen kring BI och hur vi från inköp effektivt kan analysera data mellan olika delar, som ekonomi, inköp och hållbarhet. Du kommer att vara en del av ett utvecklingsprojekt där vi tillsammans driver utvecklingen kring inköps framtida BI-verktyg. Gruppen som du arbetar med är seniora projektledare som kan stötta och inspirera dig i din fortsatta utveckling hos oss i Peab.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är

 • Driva förstudie kring framtida BI-lösning för inköp
 • Kravställning kring framtida BI-verktyg
 • Arbeta med att koordinera  och samspela med övriga enheter på inköp kring kraven på framtida BI-lösning.
 • Jobba tvärfunktionellt med olika delar av verksamheten, som ekonomi, inköp och hållbarhet
 • Projektleda projekt inom BI
 • Vara länken mellan IT/inköp/ekonomi
 • Analysera framtida krav kring en BI lösning

Din profil

För att lyckas i rollen är du nyutexaminerad eller har upp till ca 3 års erfarenhet av utvecklingsarbete inom BI och projektledning. Kanske har du tidigare erfarenhet av att arbeta som projektmedlem i ett utvecklingsprojekt inom BI eller som konsult inom samma område. Vi tror att du är en duktig kommunikatör och gillar att leda och driva förändringsarbete.  Du har en utbildning från universitet/högskola inom för oss relevant område.

Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande men inget krav. Har du erfarenheter från företag/branscher med liknande karaktär, dvs. decentraliserade och distribuerade verksamheteter är det positivt. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av inköpssystem.

Som person tror vi att

 • Du tycker om att arbeta i team för att lösa gemensamma utmaningar
 • Du utgår från ett helhetsperspektiv
 • Du är strukturerad och metodisk
 • Tar du initiativ, är drivande och lyhörd kommer du att lyckas i rollen
 • Du stimuleras av att lösa problem och bidra till förbättringar

Rollen rapporterar till chef inköpsstyrning och utveckling på koncern. Du kommer resa ca 50 dagar/år inom Sverige.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sverker Karltorp, Chef Digitalisering av inköp mail: sverker.karltorp@peab.se eller tel: 0733 37 56 90. 

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-10-04

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 anställda och en omsättning på 56 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Sverker Karltorp, Chef Digitalisering Inköp

Telefon: 0733-375690

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.