Barn och unga - ta körkort i Peabs hållbarbara trafikskola

På den lekfulla trafikskolan i Oceanhamnen kan du både ta körkort och lära dig mer om vad ett hållbart samhälle är. Välj en elbil eller ett annat fordon och kör runt bland roliga upplevelser samtidigt som både du och dina föräldrar lär er massor på vägen.

Trafikskolan är ett sätt att öppna för samtal med barn om olika aspekter av hållbarhet. Social hållbarhet handlar om vilket samhälle vi vill ha, och hur vi på olika sätt kan visa omtanke om varandra. Med Trafikskolan som arena blir det naturligt att prata med barnen om säkerhet och hur man kan ta hänsyn till varandra, något som i sin tur går att vidga till samtal om fler områden i livet.

Aktiviteten är gratis och bokas på plats via en QR-kod som placerar dig i en digital kö. Området är öppet för alla. Trafikskolan är anpassad för barn mellan 5-13 år.

Öppettider
Måndag-fredag: 9.00-19.00
Lördag-söndag: 10.00-17.00
Stängt den 24-25 juni

Intresseanmälan årskurs 2-4 skolor i närområdet

Anmäl intresse för besök på barntrafikskolan mellan den 30 maj – 9 juni.
Varje fredag går vi igenom inkomna anmälningar och återkopplar med svar till er.
Tiderna gäller i mån av plats, så se till att boka i god tid. Först till kvarn.

Andra aktiviteter

Peab Lab – hur hållbart kan du bygga?

I Peabs monter, Peab Lab, kan du testa olika alternativ för ett hållbart byggande. Vad är möjligt idag och hur kan framtiden se ut? Kasta dig in i Peabs fiktiva byggvärld och testa några av de innovationer som finns ute på marknaden. Kanske du själv har en idé som du vill förmedla? Välkommen att träffa oss i Peab Lab!

Gymma ute, och kanske testa professionell tränare?

Peabs dotterbolag Utform bygger bland annat utegym, något som blivit väldigt populärt runt om i Sverige de senaste åren. Vill du prova en rolig träningsform utomhus, och kanske få hjälp av en professionell tränare?

Peabs snickarskola – Var med och bygg

Spika, såga, skruva och limma. Är ditt barn en framtida snickare? Eller kanske en konstnär? Eller lite av båda? Ta chansen och låt barnen vara med och skapa ett konstverk tillsammans med andra barn. Konstverket skänks till Helsingborgs stad efter H22:s genomförande.

Dela det här på: