Brf Fyrskeppet i Varvsstaden, Malmö

Som samhällsbyggare är vi medvetna om att vi har ett stort ansvar i omställningen mot ett grönare sätt att utveckla och bygga. Framtidsbygget Brf Fyrskeppet i Varvsstaden är vårt mest klimatsmarta bostadskvarter hittills. Här skapar vi hem byggda med hållbarhet från grunden genom ECO-Betong, återvunnet materiel från Varvsstaden, solceller samt frodiga växt- och odlingsytor.

Modern arkitektur i historisk miljö

Platsen bär på en historia. En gång i tiden bedrevs här ett omfattande varv (Kockums Mekaniska Verkstad) för fartyg- och järnvägstillverkning, där många Malmöbor arbetade. I Brf Fyrskeppet knyter vi an till denna moderna industrihistoria genom arkitektur och materialval: tegel, betong, metall, högt i tak och en industriell touch.

Ett hållbart bostadskvarter

Embla Winge, projektledare och regional hållbarhetsstrateg berättar i denna film om vårt arbete mot ett mer klimatsmart byggande och hur Brf Fyrskeppet i Varvsstaden blir vår vägvisare. Du får också höra hur Varvsstaden arbetar med återbruk för att förvalta arvet från varvet. Varvsstaden blir en hållbar stadsdel där det historiska arvet lever, men där siktet är inställt mot framtiden. Läs mer om hur Varvsstaden arbetar med hållbarhet och upcycling här.

Mer information om Brf Fyrskeppet

Du hittar mer om bostäderna i Brf Fyrskeppet på peabbostad.se.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.