Peab bygger studentbostäder i Stockholm

 Peab har fått uppdraget att bygga 182 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms universitet. Beställare är Stockholms Studentbostäder och kontraktssumman uppgår till 225 miljoner svenska kronor.  

Det nya lamellhuset är den andra etappen av utbyggandet av studentbostadsområdet Lappkärrsberget. Huset kommer att bli nio våningar inklusive källarplanet som kommer att ge plats åt en förskola, café samt komplementbyggnader såsom cykelförråd.

– Vi är mycket glada för det fortsatta förtroendet att få bygga vidare på Campus Lappis och bidra till utvecklingen av studentbostadsområdet. Att få vara del av samhällsbyggandet och skapa trivsamt boende för studenterna känns betydelsefullt, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Fasaden utförs i tegel med samma stil som de fyra punkthusen i etapp ett som Peab snart ska överlämna till Stockholms Studentbostäder.

– Campus Lappis är vårt och ett av Sveriges största studentbostadsområden där fler än 3 000 studenter från hela världen har sina hem. Vi vill utveckla området och de nya bostäderna är en viktig del i det arbetet. Att göra det tillsammans med Peab är jättekul och vi ser fram emot fortsatt bra samarbete, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Uppdraget är en totalentreprenad med projekteringsstart omgående för byggstart våren 2021. De första studenterna beräknas kunna flytta in i till sommaren 2023.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2021.

 

Bild/Illustration: Fidjeland och Partners

                     

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars Enroth, regionchef Peab, 073 337 20 52 

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, 072 533 31 45

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.