Win Win Gothenburg Sustainability Award (tidigare Göteborgspriset)

Peab är med som sponsor och partner till Win Win Gothenburg Sustainability Award (tidigare Göteborgspriset). Win Win Gothenburg Sustainability Award är ett internationellt pris med syfte att uppmärksamma insatser för hållbar utveckling.

Win Win Gothenburg Sustainability Award är ett internationellt pris som årligen delas ut till en eller flera aktörer som bidrar till och arbetar för en mer hållbar framtid. Prissumman är på 1 miljon svenska kronor och bland tidigare pristagare finner vi namn som bland annat Al Gore, Kofi Annan och Margot Wallström.

Syftet med priset är att lyfta engagemang som inspirerar och initiativ som omvandlar ord till handling för att vi gemensamt ska nå ett hållbart globalt samhälle.

Varje år sätts ett tema som tas fram av juryn för priset. Utifrån tema får personer/organisationer nominera sig själv eller andra utifrån de kriterier som juryn tagit fram. Temat för 2018 är “Samverkan vid produktion” med fokus på “industriell symbios”.

2018 tilldelas priset Kalundborg Symbiosis för sitt inspirerande pionjärskap inom området ”industrial symbiosis” (Industrial symbiosis = samarbete mellan olika aktörer där avfall eller energi från en aktör blir till resurser för en annan. Resurserna återvinns vilket sparar energi och pengar.

För information om priset och årets vinnare, läs mer på winwingothenburgaward.com (engelska).

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.