Så arbetar vi med hållbar produktion

Peab arbetar med att skapa förutsättningar för att bygga med lägre klimatpåverkan, bland annat genom att satsa på ECO-Prefab och närproducerade byggen.

Prefab står för prefabricering, eller prefabricerade material, det vill säga förtillverkning av delar på en annan plats än där de sedan ska monteras. Med ECO-Prefab sänker vi koldioxidutsläppen med upp till 35 %, genom att blanda i en högre andel slagg som bindemedel i vår betong. I ECO-Prefab använder vi Merit, en restprodukt från ståltillverkning. Genom att satsa på ett närproducerat samhällsbygge reducerar vi dessutom antalet långa transporter.

En annan satsning är spårbarhet i hela byggprocessen, genom GTIN, Global Trade Item Number. Med GTIN kan byggprodukter identifieras med ett unikt artikelnummer som möjliggör spårbarhet i hela byggprocessen och under en byggnads hela livscykel. På så sätt kan vi digitalisera byggprocessen och följa den från tillverkning till förvaltning, eller till och med rivning, för att säkerställa att byggbranschen blir allt mer hållbar.

 

Har vi förstått denna rätt? Finns något mer vi kan lägga till? Eller ska vi ta bort något?

 

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.