Innovation – för en hållbar samhällsutveckling

Genom att bidra till innovation, teknisk utveckling och kreativa lösningar som gynnar hela branschen bidrar vi även till den ekonomiska utvecklingen av samhället. Peab deltar i en mängd utvecklingsprojekt, bland annat tillsammans med flera universitet, för att hela tiden ligga i framkant och driva utvecklingen i byggbranschen framåt för att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Vi arbetar med framtidens byggande på flera olika sätt, där digitalt byggande är en viktig faktor. Digitaliseringen av byggbranschen har skapat förutsättningar för en mer rationell projektplanering och projektering, snabbare byggprocess, högre kvalitet och mindre materialspill.

Peab arbetar även med modern teknik som exempelvis flygskanning med drönare, samt utforskar de möjligheter robotisering erbjuder. Ett exempel är robothunden Buster, som underlättar för personal på byggarbetsplatser att upptäcka fel i tidigt skede. Ett annat exempel är mjukvaruroboten Roberta, även kallad vår digitala medarbetare. Tack vare Roberta kan repetitiva arbetsuppgifter automatiseras samt utföras dygnet runt, året runt. Genom fortlöpande automatisering kan vi ständigt vidareutveckla vår förmåga och vår kapacitet att leverera på ett effektivare sätt nu och i framtiden.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.