Fiber är framtiden

Allt mer av vår teknik kräver en riktigt bra uppkoppling för att fungera. Därför är fiberanslutning utmärkt, eftersom det ger en säker, stabil och pålitlig direktuppkoppling, oavsett väder eller avståndet till olika master. Dessutom ger fibernät bra förutsättning för bättre mobiltäckning.

Peab har byggt ut fibernätet över stora delar av landet. Vi erbjuder en komplett infrastrukturell nätutbyggnad med projektering, byggnation, dokumentation, konsulttjänster och besiktningar.

Sverige är stort och har en relativt sårbar infrastruktur och detta gör nedgrävda fiberkablar till det mest pålitliga alternativet, även när det stormar eller blixten slår ner. Fiberkablar tillverkas av glas vilket gör de billiga att både producera och underhålla. Dessutom möjliggör materialet att information och data kan skickas med ljusets hastighet.

Idag är snabb uppkoppling via bredband mer eller mindre en självklarhet för exempelvis husköpare; fibernät kan vara minst lika viktigt som avståndet till närmaste busshållplats. För fiber betalar du en mindre installationskostnad och får sedan en snabb och pålitlig uppkoppling till låg månadskostnad. Fiber är i sammanhanget en liten investering som höjer värdet på din villa.

Våra kunder är operatörer, nätägare, kommuner och fastighetsägare. Är du privatperson kan du kontakta din hemkommun för mer information om fiberanslutning.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.