Jag är Peab – möt platschefen Annika

På dagarna planterar Annika Kirilov trädgårdar i nybyggda, toppmoderna bostadsområden. På fritiden är det sextiotalet som gäller. Familjens villa är en riktig tidsmaskin.

Det första som slår en när man stiger in över tröskeln är hur välbevarade alla inredningsdetaljer är. Huset är drygt femtio år gammalt och ändå helt i originalskick. Det passar henne perfekt.

– Jag har ett jättestort intresse för retro och framför allt sextiotalet. Huset vi bor i är byggt 1964 av en person som var byggmästare på den tiden. Det märks att det ligger väldigt mycket tanke bakom alla detaljer. 

Det som jag tycker är en av de största fördelarna med att jobba på Peab är att det är
väldigt mycket frihet under ansvar. Och att det finns stora möjligheter till utveckling.

Annika Kirilov

På fritiden gillar hon att klä sig i sextiotalskläder, men på jobbet är det reflexväst som gäller. Annika är platschef inom Peabs anläggningsverksamhet där hon jobbar med markskötsel och planteringsarbeten. På samma sätt som hon är något av en pedant när det gäller sitt fritidsintresse så gillar hon att vårda plantorna på sitt jobb.

– Jag har alltid älskat att jobba med växter och är väldigt noggrann när vi planterar. Det ska till exempel vara rätt jord med rätt näring så att växterna får de bästa förutsättningarna. Även om den är några kronor dyrare så blir det billigare i långa loppet.

Det är ett omväxlande arbete som blir extra intensivt när vintern släpper sitt grepp.

– Det är roligast på våren när det är som mest att göra, när det verkligen brinner i alla knutar samtidigt. Sen är det ju jätteroligt när man ser det färdiga resultatet och att det också uppskattas av de som flyttar in i husen.

Foto: Mira och Thilda Berglind
Foto: Mira och Thilda Berglind

Vägen till Peab gick via en utbildning till trädgårdsingenjör på universitetet. Det var också där som hennes intresse för retro föddes.

– När jag pluggade så hade jag inte så mycket pengar så då blev det att jag handlade second hand. Det var så jag fick upp intresset för att återbruka.

Hon sökte först en säsongsanställning som trädgårdsarbetare på Peab.

– Men när de såg att jag utbildat mig till trädgårdsingenjör och att jag hade läst trädgård på gymnasiet så jag blev erbjuden en åretruntanställning under intervjun. De såg en potential i mig, att jag kunde utvecklas inom Peab. Det tyckte jag var roligt, att de såg bakom tjänsten jag sökte till. Det var så det började. Sen blev jag arbetsledare och var det några år innan jag blev platschef.

Det hon mest uppskattar med att arbeta på Peab är att hon får stort ansvar att lösa sina arbetsuppgifter själv.

– Det som jag tycker är en av de största fördelarna med att jobba på Peab är att det är väldigt mycket frihet under ansvar. Och att det finns stora möjligheter till utveckling.

Hon funderar en stund och säger sedan:

– Och samverkan över hela Peab, det är den delen som är en av de viktigaste, att alla jobbar tillsammans och försöker göra den bästa slutprodukten vi kan få, gemensamt.

Foto: Mira och Thilda Berglind

Följ med till arbetsplatsen

Annika arbetar som platschef på drift och underhåll i Göteborg. Ett av de projekt hon är delaktig i är ett flerårigt uppdrag för stiftelsen Kungälvsbostäder.

Vad gör man som platschef?

Som platschef har du en central roll i projekten med ansvar för projektens utförande. Du är kundorienterad, affärsinriktad och bedriver projekten enligt tidplan och budget samt ansvarar för att kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplaner efterlevs.

I rollen ingår att leda vår egen personal och underentreprenörer. Din bakgrund består av byggrelaterad högskole- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande, samt erfarenhet inom byggbranschen.

Läs om fler yrkesroller inom Peab.

Arbetet som platschef

Läs mer om vad det innebär, platschefen Christina Gustafsson berättar här.

Lediga tjänster

Är du sugen på nytt jobb? Här finns alla lediga tjänster inom Peabkoncernen just nu.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.