Jag är Peab – möt affärsutvecklingschefen Sima

Redan som liten gillade Sima Zangiabadi att måla och skapa. Senare väcktes hennes engagemang för människor och samhällsfrågor. I dag utvecklar hon affärer och strategi för bostadsutveckling hos Peab. Ett utmanande jobb som hon trivs med.

Sima tar ett steg tillbaka och betraktar målningen som står på stafflit. Hon tar en klunk kaffe och kombinerar två nya färger på paletten. Hon har sin ateljé hemma. 

– Jag tycker väldigt mycket om att skapa och har alltid varit intresserad av måla.

Jag vill påverka, skapa och beröra.

Sima Zangiabadi

Sima Zangiabadi är affärsutvecklingschef på Peab Bostad. Hon är arkitekt i botten och har en kreativ ådra som hon tycker att hon får utlopp för både på jobbet och på fritiden.

– Kreativitet har alltid intresserat mig. Att måla hjälper mig att vara nytänkande och att se nya möjligheter i min nuvarande yrkesroll. Och så är det avkopplande, det hjälper mig att sänka stressnivån.

Som affärsutvecklingschef utvecklar  Sima nya affärsmodeller och har dialog med samhällsbyggnadsbranschen, från politiker, tjänstemän till andra kollegor  i branschen. Ett ständigt aktuellt ämne i jobbet är hållbarhet. Social hållbarhet och hållbar stadsutveckling är två områden som hänger ihop och som ligger Sima varmt om hjärtat.

Foto: Mira och Thilda Berglind
Foto: Mira och Thilda Berglind

– Jag har alltid varit  intresserad av människor, samhällsfrågor och helhetsansvar. En stor anledning till att jag jobbar på Peab är att Peab har alla förutsättningar för att ta helhetsansvar, från idé till nyttjande. Peab är verkligen nordens samhällsbyggare. Ett exempel är hur Peab  satsar på social hållbarhet, vilket i min bedömning är en satsning på riktigt. Just nu handlar det mycket om att vi ska bygga prisvärda bostäder för dem med mindre plånböcker.

Ytterligare ett exempel på det sociala engagemanget är den bostadsrättsskola som Peab Bostad driver.
– Om man är uppväxt i en annan del av världen kan det svenska systemet med bostadsrätter kännas främmande. Därför vill vi ge saklig utbildning på fler språk än svenska för de som vill lära sig mer om vad det innebär att köpa sin bostad.

Sima tycker om utmaningar. Hon får energi när hon lyckas med något på jobbet och när hon skapar något vackert i sin ateljé.

Vad är hennes drivkraft?

– Jag vill påverka, skapa och beröra. Jag vill göra skillnad, och det känner jag att jag kan göra i det här jobbet.

Bostadsrättsskola på flera språk

Det finns mycket att tänka på när man köper en bostad. I en serie utbildningar på flera språk, bland annat arabiska och engelska, vill Peab räta ut frågetecknen kring hur det är att köpa och bo i en bostadsrätt.

Vad gör en affärsutvecklingschef?

 

Som affärsutvecklingschef så leder du vårt arbete med hela byggrättsportföljen inom Peab Bostad.
Det innebär bland annat att:

  • strategiskt leda och driva arbetet med att utveckla Bostads byggrättsportfölj med hjälp av regionala affärsutvecklare
  • arbeta aktivt med ackvisition och affärer inom Stockholmsregionen
  • stödja övriga regioner i arbete med byggrättsportfölj, ackvisition och med affärer
  • samt att utveckla och skapa långsiktiga relationer såväl externt som internt inom Peab.

Befattningen kräver högskole- eller universitetsutbildning i kombination med lång och dokumenterad erfarenhet av strategisk affärsutveckling inom bostadsmarknaden.

Läs om fler yrkesroller inom Peab

Lediga tjänster

Är du sugen på nytt jobb? Här finns alla lediga tjänster inom Peabkoncernen just nu.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.