"Charmen med jobbet är variationen"

− Vad är det man inte kan gilla med att jobba i byggbranschen! Den retoriska frågan ställer platschefen Sandra Olofsson.

− Det är så sjukt kul att vara ute i produktionen, säger Sandra. Att vara med från början, från projektering och det första spadtaget och sedan vara med och lämna över nyckeln till en nöjd kund.

Ett av projekten Sandra jobbat med är Bensinpumpen i Limhamn. Här byggde Malmös kommunala bostadsbolag 151 lägenheter, varav fem lägenheter är radhus, och en förskola i tre våningar. Ett helt kvarter. Det hörs tydligt hur stolt hon är över att ha varit med i detta projekt. En bidragande orsak att Peab fick förtroendet att bygga det var ett väl genomfört tidigare projekt, där Sandra också var arbetsledare.

− Projektet Stämpen, där vi byggde lägenheter och en idrottshall, var spännande och utmanande. Det inte varje dag vi bostadsbyggare får vara med och bygga idrottshall med många unika lösningar exempelvis att lägenheterna skulle hänga ut över idrottshallen.

Bra stämning på jobbet

Sandra har jobbat mer än tio år på Peab. Hit kom hon under sin andra praktikperiod när hon utbildade sig till byggnadsingenjör.

Arbetsdagarna varierar mycket, det är charmen med jobbet tycker hon. Ofta börjar en arbetsdag med att stämma av tidplanen och avropsplanen eftersom hon också är logistikansvarig i projektet.

Jobbet i byggbranschen känns jämställt, menar Sandra, och hon har inte känt av någon negativ inställning eller attityd på grund av sitt kön.  

− Bland oss som jobbar i projektet är det en familjär stämning. Kanske Peabs kärnvärden, jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga, bidrar till det? funderar hon.

Nya möjligheter

Sandra har jobbat som arbetsledare och sedan som biträdande platschef där man har ett större övergripande ansvar för budget och ekonomi i projektet.

− Det kändes nytt och stort. Jag har ju läst teorin under utbildningen men sedan gäller det att se hur kunskaperna ska omsättas i praktiken. Och jag har haft en bra lärare, min chef är en riktig guldklimp!

Men det finns annat än jobb. I kväll väntar andjakt med wachtelhunden Gun, som på dagarna snusar i en korg på arbetsplatsen. Fritiden innehåller också träning och möjligheten att få bidrag till träningskort och massage är väldigt positivt.

− Och även om det där med pension känns väldigt avlägset i min ålder tänker jag nappa på erbjudandet med tjänstepensionsrådgivning, det tycker jag är jättebra!

Sandra Olofsson

Biträdande platschef

Unga söker den perfekta chefen

Unga människor idag letar efter utveckling och en yrkesroll som möter deras önskemål och intressen. Dessutom söker de den perfekta chefen.