Nyhetsarkiv

Våra pressmeddelanden hittar du här.

Peabs halvårsrapport: Förbättrad rörelsemarginal och bra orderläge

– Årets andra kvartal visade på fortsatta marginalförbättringar inom entreprenadverksamheterna och bostadsutveckling samt en alltjämt stabil orderingång. Likaså förblir marknadsutsikterna goda, vilket Peabs alltmer diversifierade verksamhet vad gäller länder, produkter och kunder drar fördel av, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab.

Peab deltar i forskning för bättre säkerhet vid vägarbeten

Vägarbeten innebär risker, både för de som arbetar där och för trafikanterna. Det har fram till nu saknats verktyg för att systematiskt fånga upp och sprida branschöverskridande kunskap kring tillbud och förbättringar som sker hos de enskilda byggföretagen.

Sjömätarna som gillar tidiga sommarmorgnar

Peab Marin är den del av Peabkoncernen som har specialistkompetens och särskilt anpassad utrustning för att kunna utföra komplexa projekt i och i närheten av vatten. Vid underavdelningen Peab Marin Survey spänner verksamheten över det mesta från sjömätning och inspektion av marina konstruktioner till miljökontroller och till exempel identifierin...

Bytet av yrke gav sommarjobb hos Peab

Peab har en fin tradition av att hjälpa ungdomar och studenter med sommarjobb. En av årets sommarjobbare är Ronja Lundahl som efter att bland annat ha jobbat som frisör bestämde sig för att göra något helt annat.

Ordning och reda i byggbranschen: "Sverige bör följa den finska modellen"

Sund konkurrens och schyssta villkor ingår i Peabs strategiska mål: Ledande i branschen inom samhällsansvar. Initiativet från Byggnads gentemot ett lettiskt bolag sätter åter strålkastarljuset på en problematik som kräver ytterligare åtgärder från alla samhällsaktörer.

Examen för eleverna på Inkluderande Bygg i Alingsås

Inkluderande Bygg i Alingsås (IBA) är ett pilotprojekt som syftar till att utbilda och introducera nyanlända till byggbranschen. Efter ett och halvt år i både skolbänk och på praktik på Peabs byggarbetsplatser är det nu dags för examen för de fyra eleverna från olika delar av världen.

Illustration: Liljewall arkitekter

Peab lanserar nytt förskolekoncept i Kungsbacka

Kungsbacka kommun är först ut när Peab sjösätter sitt nya förskolekoncept. Till skolstarten 2023 välkomnas 160 förskolebarn till en byggnad som är både flexibel och hållbar.

Foto: Triumf Glass

Invigning av Triumf Glass nya utbyggnad

Den 17 juni klipptes bandet och den nya utbyggnationen av glassfabriken i Sävedalen öppnades upp. Med sina tre våningar på ca 1 200 kvadratmeter innefattande kontor, fabrik och lager kan verksamheten fortsätta växa i flera generationer.

Peab och Friends skapar trygga skoltoaletter

Peab och stiftelsen Friends har ingått ett avtal med syftet att skapa ökad trygghet för elever i skolan. Samarbetet går ut på att kartlägga befintlig skolmiljö och tillsammans med eleverna utveckla den fysiska miljön. Första projektet: tryggare skoltoaletter.

Foto: Jenny Blad

Peab är Årets Employer Brandingföretag

I sin motivering lyfter företaget Universum fram Peabs arbete med jämställdhet och inkludering som bidragande orsaker till vinsten. Anita Florén, chef för rekrytering och Employer Branding kommenterar: Vi lever verkligen efter våra starka kärnvärden, det är en framgångsfaktor.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.