Peab först i Sverige att lägga asfalt med skogens eget bindemedel

Nu inleder Peab Asfalt de första försöken i Sverige med att lägga asfalt med lignin på en trafikerad vägsträcka i Sundsvall. Lignin är träets naturliga bindemedel och när det delvis ersätter det oljebaserade bitumen uppnås både miljömässiga och tekniska fördelar.

Peab intensifierar kampen mot stölder i byggbranschen

Det stjäls verktyg för miljardbelopp på byggarbetsplatser runt om i Sverige varje år. Främst handlar det om handverktyg, men även om förarstyrda maskiner. – Vi arbetar hårt för att det ska vara lätt för vår verksamhet att göra rätt. Att på ett enkelt sätt polisanmäla stölder ligger till grund för vårt preventiva arbete, säger Peter Martin, säk...

Swerock satsar på ny produktionsanläggning för återvinning av schaktmassor

Under försommaren tog Peabs dotterbolag Swerock i bruk sin andra produktionsanläggning för återvinning av schaktmassor. Etableringen i Sundsvall är ytterligare ett steg i att erbjuda marknaden återvunnet grus- och bergmaterial och spara värdefulla naturresurser.

Peab vill se bättre förutsättningar att skydda sina vägarbetare

Peab satsar på en mängd förebyggande åtgärder för att skydda anställda som jobbar på våra vägar. Men efterlyser samtidigt bättre förutsättningar genom enhetliga regelverk och en upphandling som sätter säkerhet före kostnad och framkomlighet.

Illustration: Allark AB

Peab bygger Brf Trädgårdsbadet i Skövde

Peab har fått uppdraget att bygga 36 bostadsrätter i expansiva stadsdelen Trädgårdsstaden i Skövde. Projektet kännetecknas av högt hållbarhetsfokus och trivsamma utemiljöer som bjuder in till umgänge.

Ny gratis e-utbildning inom byggetik ska nå fler

Samhällsbyggnadssektorns etiska råd lanserar ny kostnadsfri e-utbildning som syftar till att fler ska få grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens. Peab, som är en del av rådet, har varit en drivande part till att ta fram den digitala utbildningen som riktar sig till både studenter och yrkesverksamma.

Foto: E.ON.

E.ON och Peab i samarbete kring smarta energisystem

E.ON och Peab har inlett ett fördjupat samarbete för att etablera E.ONs innovativa energisystem ectogrid runt om i Norden. Genom att bygga och förvalta lokala energisystem tillsammans kommer aktörerna gemensamt att driva förändringen mot ett långsiktigt hållbart samhällsbyggande.

Peab gör avtryck i Bara Centrum

Måndagen den 15 juni, togs ett symboliskt första spadtag till Vårdcentralen Bokskogen i Bara Centrum. Våren 2021 blir vårdcentralen inflyttningsklar och kommer på 1. 200 kvadratmeter att innehålla både vårdcentral och BVC.

Varvsstaden AB låter Peab bevara 100 år gamla träd i Varvsstaden

På Kockums gamla område i Västra Hamnen i Malmö, pågår en febril aktivitet. Peab bygger bostäder, gamla byggnader renoveras som omvandlas till moderna kontor och det pågår marksaneringar överallt. Man brukar prata om att lyfta blicken, men ibland kan det vara värt att zooma in på detaljerna. Nu bevarar man 100 år gamla träd i Varvsstaden.

Viktor, Hugo och Kristoffer är Peabskolans stipendiater 2020

Peabskolans stipendium delas årligen ut till avgångselever som gjort en imponerande resa under sin skoltid. I år går priset till Viktor Karlsson i Solna, Hugo Hägglund i Göteborg samt Kristoffer Larsson i Malmö.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.