Nyhetsarkiv

Peab och SSAB tar gemensamt steg mot klimatförbättrad betong

Peabs dotterbolag Swecem investerar drygt 100 MSEK i en ny fabrik i Oxelösund i en satsning på råvara till klimatförbättrad betong. För detta beviljas Swecem stöd från Naturvårdsverket.

Tre projekt nominerade till Årets Bygge

Den 26 mars avgörs den prestigefyllda tävlingen på Cirkus i Stockholm och Peab har tre projekt som är nominerade. Bakom Årets Bygge står tidningen Byggindustrin och Business Arena. För att kvalificera till nominering ska projektet vara färdigställt under 2018 samt uppfylla vissa kriterier som exempelvis säkerhet, hållbarhet, budget och kvalitet.

Foto: Daniel Roos

Premiär för Peabs bostadsrättsskola – information på arabiska populärast

Med start i Södertälje lördag 23 mars inleder Peab Bostad en serie utbildningar i hur det fungerar att köpa och bo i en bostadsrätt. Utbildningen kommer att hållas på både engelska, arabiska och svenska. Under året fortsätter sedan bostadsrättsskolor på flera orter i Sverige, till exempel i Märsta, Eskilstuna och Göteborg.

Förebilder som jobbar för mångfald och jämställdhet

Den 8 mars vill vi passa på att uppmärksamma några medarbetare som gör aktiva insatser för att öka mångfalden och jämställdheten i Peab. Tack för ert engagemang, ni är verkligen goda förebilder! Det finns förstås många fler. Vem skulle du vilja uppmärksamma?

Filmpremiär: Peab – sextio år av samhällsbyggande

Med anledning av att Peab i år fyller sextio år lanseras idag kortdokumentären ”Peab 60 år av samhällsbyggande” på Peab.se. Det som 1959 började med två mycket unga bröder, Mats och Erik Paulsson, och en traktor, är i dag Sveriges största, och ett av Nordens ledande, bygg- och anläggningsföretag.

För alla hjärtan

På alla hjärtans dag vill vi påminna om en viktig hjärtesak – hjärtstartare. En hjärtstartare kan rädda den som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Har du koll på var närmaste hjärtstartare finns?

Peabs bokslutskommuniké januari-december 2018 - Förbättrat resultat och höjd utdelning

– Efter en stark avslutning kan vi summera 2018 som ett stabilt år med en positiv utveckling för våra verksamheter. Såväl omsättning som resultat och marginal ökade och vi går in i 2019 med en hög och väl diversifierad orderstock. Mot denna bakgrund föreslår styrelsen att utdelningen höjs till 4,20 kr per aktie, säger Jesper Göransson, VD och ko...

Illustration: Arkcon

Peab bygger ny produktionshall åt Veoneer i Vårgårda

Peab har fått uppdraget att bygga en ny hall åt bilelektroniksäkerhetsföretaget Veoneer Sweden AB, underleverantör till fordonsindustrin.

Peabs vd Jesper Göransson och Platzers vd P-G Persson fyller glidformen med dess första betong. (Foto: Marie Ullnert)

Byggandet av Göteborgs högsta kontorshus är igång

Den 17 januari 2019 togs ett första spadtag för byggandet av Gårda Vesta, kontorshuset i Gårda, Göteborgs nya landmärke. Tre meter per dygn, så snabbt kommer byggnaden att växa mot skyn.

Liselott Bergkvist, regionchef på Peab, Héctor Strello, rektor Svartedalsskolan och Anders Johansson, pedagog på Universeums Ungas kraft klipper bandet till det nya uppehållsrummet.

Elever bygger för andra elever

I början av veckan var det full aktivitet på Mötesplats Lundby på Hisingen då det äntligen var dags för invigningen av Svartedalsskolan nyrenoverade uppehållsrum. Här har elever från Peabskolan i Göteborg rustat upp de tillfälliga lokaler som används av Svartedalsskolans högstadieelever i väntan på ombyggnationen av deras skola.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.