Nyhetsarkiv

Våra pressmeddelanden hittar du här.

Swerock investerar i den första eldrivna lastbilen med flak och hydraulisk ramp från Volvo tillsammans med Kranpunkten

- Det är med stolthet vi tillsammans med vår kund Kranpunkten är först ut i Sverige att köra denna specialtillverkade tunga lastbil på el. Ellastbilen har precis kommit till Sverige och utrustas nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt, säger Thomas Ter-Borch, arbetschef på Swerock AB Transport & Maskin i Malmö.

Peab och Friends skapar tryggare skolmiljö i Nacka

Idag togs det första spadtaget för den nya Stavsborgsskolan i Älta. I samband med byggnationen gör även entreprenören Peab, Hemsö och stiftelsen Friends ett arbete tillsammans med eleverna för att skapa tryggare skolmiljöer.

Peab första byggbolag med fossilfritt stål från SSAB

Peab och SSAB har ingått ett partnerskap kring fossilfritt, högkvalitativt stål. Peab blir därmed första byggbolaget att säkra tillgång till SSAB:s fossilfria stål i byggprojekt.

Visionsskiss: Stockholms stad/Tovatt Architects and Planners

Peab Bostad bygger Vårbergs högsta hus

Peab Bostad vinner markanvisning i Vårberg och bygger Vårbergs högsta hus. På bästa läge i Vårberg, i närheten av konstverket Vårbergs Jättar, utvecklar Peab ett hundratal nya bostadsrättslägenheter i ett 8 respektive 13 våningar högt hus. Projektet kommer att ha ett starkt fokus på social hållbarhet inom ramen för Fokus Skärholmens arbete.

Pilotprojekt för återbruk av trä

På Peab arbetar vi för att bättre ta hand om använt byggmaterial. Tillsammans med Beijer Byggmaterial och Wihlborgs startas nu ett pilotprojekt för återanvändning av trä.

Årets Employer Brandingperson

Peabs kompetensförsörjningschef, Anders Berge, är Årets Employer Brandingperson 2021 enligt företaget Universum. I sin motivering lyfte Universum fram Anders förmåga att skapa framåtrörelse och verkliga förutsättningar för intern och extern attraktionskraft som bidragande orsaker till vinsten.

Foto: Mattias Bardå

Specialvisning av Liljevalchs+

Den 3 oktober erbjuder Peab och Liljevalchs exklusiva visningar av den nya konsthallen Liljevalchs+ under stadsfestivalen Open House Stockholm. Besökarna får möjlighet att träffa museichefen Mårten Castenfors, som berättar om visionen för den nya konsthallen, och Peabs platschef Tobias Strömdahl som beskriver hantverket bakom betongfasaderna.

Tillsammans för tryggare byggen

Den 21 september deltar Peab på Håll Nollans Säkerhetspush. Tillsammans krokar vi arm och uppmärksammar säkerheten i en manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri bransch.

Nytt återbruksavtal minskar Peabs byggavfall

Som första stora bygg- och anläggningsföretag har vi tecknat ramavtal gällande återbruk i Malmö och Göteborg med Återbruket i Göteborg och Malmö Återbyggdepå.

Arbetsmiljövecka ska skapa starkare säkerhetskultur inom Peabkoncernen

Peabs särskilda arbetsmiljövecka har i år extra stort fokus på ergonomi och säkerhet. Syftet är att öka medvetandet kring hälsa bland koncernens 16 000 medarbetare för att skapa en starkare säkerhetskultur.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.