Nyhetsarkiv

Våra pressmeddelanden hittar du här.

Göteborgare får ny genväg vid Platinan

Två nya landmärken i Göteborg binds samman när Peab dockar ihop Kvarteret Platinan med Nya Hisingsbron. I glashuset Platinan återspeglas alla väderskiftningar som bara Göteborg kan bjuda på. Inom kort kommer biltrafik, cyklister och fotgängare röra sig längs huset och hela staden får ett nytt rörelsemönster.

”Vi slutade blunda för fusket för länge sen”

Orden är Roger Linnérs, produktionschef i Peab, vid Byggnads webbinarium på temat ”Nu slutar vi blunda för fusket”. Det blev ett samtal om högaktuella frågor som hur läget ser ut idag i byggbranschen. Det finns fortfarande mycket kvar att göra för att säkerställa en sund och säker bransch.

Fortsatt god orderingång och stabila marknadsutsikter - Peabs delårsrapport januari - mars 2021

- Första kvartalet uppvisade förbättrade marginaler inom entreprenadverksamheterna och bostadsutveckling, en god orderingång samt en stark finansiell ställning, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab.

ECO-Asfalt i hela Norden

Som första asfaltverk i Norge startade Peab Asfalt i Tønsberg den 5 maj tillverkning av ECO-Asfalt. - Vid tillverkning av ECO-Asfalt används en fossilfri värmekälla vilket gör att CO2-utsläppen halveras. Jag är stolt att vi nu kan erbjuda ECO-Asfalt i alla våra länder, säger Håkan Jacobsson, vd Peab Asfalt.

Trafikverkets arbetsmiljöpris till Olskroken

Peabs team vid ombyggnaden av en av de mest trafikerade knutpunkterna för järnvägstrafik i Sverige, vinner Trafikverkets arbetsmiljöpris. - Samverkan och kommunikation är nycklar för att lyckas. Priset är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete tillsammans, säger Mattias Emanuelsson, projektchef, Peab.

Foto: Tomi Parkkonen

Nordisk säkerhetsdag i Peab

Den 28 april genomför Peab den årliga Säkerhetsdagen i hela koncernen. Satsningen är viktig för att stärka koncernens gemensamma fokus på säkra och hälsosamma arbetsplatser. På samtliga arbetsplatser pausas arbetet och medarbetarna diskuterar hur var och en kan bidra till förbättrad hälsa och säkerhet på arbetet.

Foto: Erik Grönlund

Peab Projektutveckling i Syd stärker positionen inom segmentet hyresrätter och samhällsfastigheter

Peab Projektutveckling är en stark aktör inom kommersiell fastighetsutveckling och bostadsutveckling i södra Sverige. Nu inrättar Peab en ny tjänst med ansvar för hyresrätter och samhällsfastigheter i regionen. Ny ansvarig chef för verksamheten blir Karin Ljung som senast kommer från Serneke och en roll som affärsutvecklingschef i region Syd.

Viktigt steg taget för spårbarhet i hela byggprocessen och en byggnads livscykel

Under 2018 fattade ledande aktörer i byggbranschen (Peab, NCC, Skanska, JM, Veidekke, Byggmaterialindustrierna, Byggmaterialhandlarna och BIM Alliance) ett branschgemensamt beslut om att använda GTIN, Global Trade Item Number, som standardiserad identifikation för byggprodukter. Nu har ett nytt enhälligt beslut om GTIN-regler anpassade för byggb...

Draknästet: här testas startup-idéer om framtidens bostäder

Se när tunga drakar från Peab deltog i det digitala eventet HSB Living Lab 24H och träffade startups som pitchade idéer om framtidens bostäder. En vinnare utses bland tre kandidater som presenterar idéer om allt ifrån bostadsproduktion till förvaltning.

Peab Asfalt lanserar ECO-Asfalt i Danmark

ECO-Asfalt introducerades i Sverige 2015. Som första danska asfaltproducent övergår Peab Asfalts fabriker från naturgas till 100 procent certifierad biogas. Redan den 22 april sker bytet på tre fabriker och målet är att alla sju fabrikerna i Danmark ska producera asfalt med certifierad biogas senast 2025.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.