Nyhetsarkiv

Peabs vd Jesper Göransson och Platzers vd P-G Persson fyller glidformen med dess första betong. (Foto: Marie Ullnert)

Byggandet av Göteborgs högsta kontorshus är igång

Den 17 januari 2019 togs ett första spadtag för byggandet av Gårda Vesta, kontorshuset i Gårda, Göteborgs nya landmärke. Tre meter per dygn, så snabbt kommer byggnaden att växa mot skyn.

Liselott Bergkvist, regionchef på Peab, Héctor Strello, rektor Svartedalsskolan och Anders Johansson, pedagog på Universeums Ungas kraft klipper bandet till det nya uppehållsrummet.

Elever bygger för andra elever

I början av veckan var det full aktivitet på Mötesplats Lundby på Hisingen då det äntligen var dags för invigningen av Svartedalsskolan nyrenoverade uppehållsrum. Här har elever från Peabskolan i Göteborg rustat upp de tillfälliga lokaler som används av Svartedalsskolans högstadieelever i väntan på ombyggnationen av deras skola.

Peab bjöd in till mångfaldsworkshop

Hur kan vi gemensamt se till att det här blir en inkluderande bransch där alla, oavsett kön eller bakgrund, vill och kan jobba? Vi samlade eldsjälar från olika företag och organisationer till en workshop i Solna för att prata om just det.

Branschen inför kvalitetsmärkning av trygga bostadsrättsprojekt

Peab, JM, Veidekke Sverige, Skanska, Obos Sverige, Besqab och Bostadsrätterna bildar tillsammans Trygg Bostadsrättsförening. Syftet är framför allt att stärka konsumentskyddet på bostadsrättsmarknaden.

Ökad omsättning med förbättrat rörelseresultat

– Den positiva utvecklingen för Peab fortsatte under tredje kvartalet och samtliga affärsområden förutom Projektutveckling redovisar förbättrade resultat. Marknadssituationen är fortsatt god med en stabil efterfrågan på totalmarknaderna i Sverige, Norge och Finland. Vår bredd i verksamheten gör att vi kan möta nedgångar inom vissa produktområden...

Peab utvecklar prisvärda bostäder

För att möta marknadens behov av billigare bostäder satsar nu Peab på att utveckla fler bostäder med sitt eget industriella byggsystem.

Guld till Peabs ledarskapsutveckling

Peab har tilldelats utmärkelsen Gold excellence i kategorin ledarskapsutveckling för företagets program Leda i Peab. ”Vi visste att vi har en riktigt bra ledarutveckling och nu fick vi det internationellt bekräftat”, säger Anders Berge.

Arbetsmiljö och hälsa i fokus på Peab

Under företagets årliga arbetsmiljövecka genomförs dialoger om säkerhet på arbetsplatserna, och 2018 har vi extra fokus på hälsa och friskfaktorer. Peabs chefer besöker minst 500 arbetsplatser i både Sverige, Norge och Finland för att delta i samtalen.

Peabs halvårsrapport januari - juni 2018

- Vårt utgångsläge är positivt med en välfylld orderstock, en bra projektmix, en väldimensionerad byggrättsportfölj samt en stark finansiell ställning. Marknadssituationen är fortsatt positiv med en stabil efterfrågan på totalmarknaderna i Sverige, Norge och Finland. Vår bredd i verksamheten gör också att vi kan möta nedgångar inom vissa produkt...

Konkurrens på lika villkor i byggbranschen, är det möjligt?

Onsdagen den 4 juli kl 11.30-13.00 höll Peab ett seminarium i Kultudralen, S:t Nikolai gränd 14.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.