Nyhetsarkiv

Foto: Crisp Film

Studenthuset i Linköping kan bli Årets Bygge 2020

Studenthuset på Campus Valla i Linköping är ett av tio tävlingsbidrag som i år gör upp om den prestigefyllda titeln Årets Bygge. Bakom tävlingen står tidningen Byggindustrin. För att bli nominerad ska byggnaden uppfylla fem specifika kriterier och vara färdigställd under 2019.

Kommentar med anledning av coronaviruset

Peab är Nordens största samhällsbyggare och med det kommer ett stort ansvar, inte minst i svårare tider som idag med coronavirusets spridning som påverkar våra samhällen. Som stor arbetsgivare värnar vi om våra anställda, men naturligtvis också om våra kunder, underentreprenörer och leverantörer samt andra samarbetspartners.

Tillsammans med UNHCR bidrar Peab till flyktinghem ”Better shelter” i världen

Bostaden Better Shelter, eller Refugee Housing Unit som den kallas inom UNHCR, är en innovation skapad av det svenska icke-vinstdrivande företaget Better Shelter, UNHCR och Ikea Foundation.

Foto: Klas Andersson

Peab Center Malmö slår upp portarna

Idag invigdes Peab Center Malmö i Vintrie i södra Malmö. Därmed är det första huset färdigt i The Gate, som projektet kallas. Peab har både utvecklat och byggt det nya kontorshuset där flera av bolagets anställda i södra Sverige nu får en gemensam hemvist.

Foto: Kristianstads kommun

Första gjutningen för det nya badhuset i Kristianstad

Idag gjordes den första gjutningen för det nya badhuset på Näsby intill Krinova Science Park i Kristianstad. Samtidigt avslöjades att namnet på det nya badhuset blir Kristianstads badrike.

Illustration: Liljewall

Peab ingår ramavtal med Sveriges Kommuner och Regioner

Peab tecknar ett rikstäckande ramavtal med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) avseende konceptförskolor i trä.

Byggbranschen tillsätter byggmarknadskommissionen för att skapa en sund byggmarknad och förhindra fusk och kriminalitet

I dag lanseras Byggmarknadskommissionen. Hela byggbranschen kraftsamlar nu i ett unikt initiativ för att säkra schyssta arbetsvillkor, en sund konkurrens och långsiktigt utveckla en seriös och hållbar byggmarknad.

Svanenmärkt skola invigd i Vårgårda

Lagom till vårterminsstart flyttade eleverna på Lindbladskolan in i nya, fräscha, Svanenmärkta lokaler och igår invigdes skolan tillsammans med bland andra kommunalråd, skolchef och nyfikna kommuninvånare. Lindbladskolan i Vårgårda är en av Sveriges första Svanenmärkta skolor och för entreprenören Peab är det den första Svanenmärkta skola som by...

Peabs bokslutskommuniké jan-dec 2019

– Under året ökade vi omsättningen med tre procent till 54 miljarder kronor och justerat för kostnader avseende förvärv samt elimineringar uppvisar vi en förstärkt lönsamhet. Den föreslagna extra utdelningen visar på Peabs förmåga att genom fyra samverkande affärsområden generera betydande resultat för våra aktieägare. Samtidigt lägger den grund...

Världsunikt ID-kort ökar säkerheten på svenska byggarbetsplatser

Det nya ID06-kortet som krävs för att komma in på samtliga svenska byggarbetsplatser infördes i januari 2020. Syftet med ID06-kortet är att motverka oseriösa företag och deras möjlighet att använda svart arbetskraft. Peab har varit pådrivande för de nya reglerna och är en av initiativtagarna.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.