Svanenmärkt skola invigd i Vårgårda

Lagom till vårterminsstart flyttade eleverna på Lindbladskolan in i nya, fräscha, Svanenmärkta lokaler och igår invigdes skolan tillsammans med bland andra kommunalråd, skolchef och nyfikna kommuninvånare. Lindbladskolan i Vårgårda är en av Sveriges första Svanenmärkta skolor och för entreprenören Peab är det den första Svanenmärkta skola som byggs av företaget.

I mars 2018 påbörjades nybyggnation av Lindbladskolan och igår skedde alltså den officiella invigningen med pompa och ståt. Skolan är planerad för drygt 500 elever fördelade på årskurs F-6 och har en sammanlagd bruttoarea av ca 6.800 m². I anslutning till skolan har även uteklassrum, förråd, miljöhus, cykelställ och en scen byggts.

Lindbladskolan tycker jag är ett bra exempel på styrkan i samarbetsformen partnering.

Stefan Lindvert, arbetschef Peab

En av de första Svanenmärkta skolorna i Sverige

Lindbladskolan är en av de första skolorna i Sverige att Svanenmärkas. Ser man till att hela skolan omfattas av Svanenmärkningen är det den första i Sverige.  

– Det känns väldigt kul att få ha varit med och byggt en av de första Svanenmärkta skolorna i Sverige, säger Stefan Lindvert, arbetschef på Peab. Tillsammans med en mycket kunnig och engagerad beställare, samarbetspartners, hantverkare och entreprenörer har vi byggt en skola med hållbara material och en byggkostnad under den budget som sattes initialt. Lindbladskolan tycker jag är ett bra exempel på styrkan i samarbetsformen partnering, säger han.

Foto: Anders Nicander
Foto: Anders Nicander

Ett helhetsperspektiv

Att Svanenmärka en byggnad betyder att den är granskad utifrån ett helhetsperspektiv med låg energianvändning, kontrollerad byggprocess, god ventilation och dagsljusinsläpp samt tuffa krav på byggmaterial.

– Vilken fantastisk skola som byggts för alla eleverna och personal. Här är en lugn och trivsam miljö inne och en lustfylld miljö ute. Detta har en starkt positiv påverkan på oss alla på Lindbladskolan. Här vill vi varandra väl och gör varandra bra, säger Johan Winroth, rektor för årskurs 4-6 på Lindbladskolan.

– Vi hoppas att elever och personal kommer att trivas och tycka om skolan lika mycket som vi har tyckt om att bygga den, hälsar Stefan Lindvert.

För mer information, kontakta

Stefan Lindvert

Arbetschef, Peab

Telefon: 0733-37 31 97

Maria Wilund

PR-chef, Peab

Telefon: 0704-81 72 02

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.