Kvarteret Hjulet i Falkenberg

Mitt i Halland. Mitt i Falkenberg. Mitt i centrum. Här har ett helt nytt kvarter med 124 lägenheter och en utökning av gallerian med 1.400 kvadratmeter. Beställare är Hjulet Fastighets AB som fortsätter satsa på utvecklingen av centrala Falkenberg.

Utvecklingen är oerhört positiv och det finns en stark framtidstro med många spännande satsningar på gång från både kommun och näringsliv. Det första spadtaget för kvarteret Hjulet togs den 11 april 2019 och idag finns det bostäder på området som är upp till nio våningar höga med alltifrån ettor på 28 kvadratmeter till fyror på 103 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada för det här projektet, som var vårt första stora i Falkenberg och det känns inspirerande att arbeta i samverkan med vår beställare Hjulet Fastighets AB, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

Peab har nu fått uppdraget att bygga ytterligare 42 lägenheter i samma kvarter åt samma kund. Tillbyggnaden som är påbyggnad av befintlig galleria innehåller 30 hyresrätter och 12 bostadsrätter som kommer ligga i anslutning till parkeringshus och gallerian. Bostadshusen kommer bli två våningar höga och beklädda med loftgångar samt balkonger med trevlig utsikt över stadskärnan. Dessutom ska hela fasaden mot torget få ett nytt utseende med ljus granitkeramik.

– Jag ser fram emot att se Kvarteret Hjulet utvecklas ännu mer, vi har för att minimera laster från byggnaden en lättkonstruktion av stål och trä som för oss är ett nytt sätt att bygga och som kommer bli en utmaning. Projektet med sin närhet till torget kommer bli ett lyft för staden, säger Ulf Lindberg, arbetschef på Peab.

Fakta

Uppdrag
124 +42 lägenheter
Utbyggnad av galleria med 1.400 kvm.

Kund
Hjulets Fastighets AB

Byggtid
Vintern 2019-hösten 2021 
Hösten 2021-våren 2023

Entreprenadform
Totalentreprenad i samverkan

Kontakt

Ulf Lindberg

Arbetschef, Peab

Telefon: 0733-37 40 21

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.