Bostäder

Peab är en av Sveriges största bostadsbyggare. Med bra material, beprövade metoder och stor kvalitetskänsla strävar vi efter att bygga bostäder som gör ditt blivande hem tekniskt och funktionellt hållbart över tiden.

Vi bygger också hållbart för din ekonomi och livssituation. Hos oss köper du din bostad till fastpris och slipper därmed budgivningsprocessen. Du kan även bo var du vill, då vi bygger bostäder över hela landet.

Vårbergsvägen, Vårberg

I Vårberg ska Peab utveckla Vårbergs högsta hus. Här har man vunnit en markanvisningstävling, där en av de viktigaste komponenterna är ett tydligt fokus på social hållbarhet.

Brf Fyrskeppet, Malmö

I kvarteret Brf Fyrskeppet bygger Peab sina hittills mest hållbara boenden. Byggnadernas mest klimatbelastande delar ersätts med prefabricerad ECO-Stomme och ECO-Betong, vilket ger en koldioxidbesparing på omkring 1.300 ton. Klimatfrågan är en röd tråd i hela projektet med allt från solceller, sedumtak, växt- och odlingsytor och återvunnen energi.

Kvarteret Hjulet, Falkenberg

Det finns en stark framtidstro i Falkenberg, med många spännande satsningar på gång från både kommun och näringsliv. Mitt i Falkenberg växer det helt nya kvarteret Hjulet fram, med 124 lägenheter och en utökning av gallerian med 1.400 kvadratmeter.

Kv Sirenen, Västerås

Peab har byggt 70 bostadsrätter på Öster Mälarstrand med tillhörande källare och garage, fördelat på 3 huskroppar och 4 trappuppgångar. Huskropparna varierar i våningshöjd mellan 4, 5 och 8 våningar. Mellan huskropparna finns en gemensam innergård anlagd för att passa alla åldrar.

Kv Skoltomten, Västerås

Stadsdelen Öster Mälarstrand är ett av Västerås stora utvecklingsområden som har vuxit fram under de senaste 20 åren och är idag ett levande bostadsområde på en av Västerås mest attraktiva platser.

Illustration: TOL Arkitekter

Kv Förseglet, Västerås

Peab bygger 183 hyreslägenheter fördelade över sex huskroppar samt ett parkeringsgarage i två plan på Öster Mälarstrand i Västerås.

Illustration: Centrumbostäder

Peab bygger nya hyresrätter i Skara

Nu startar Peab bygget av Kvarteret Stinsen som riktar sig till hyresgäster som är 65+ i ett centralt tillväxtområde i Skara. Det blir lägenheter med stort fokus på miljö och hållbarhet där Peab tillsammans med beställaren Centrumbostäder vill bidra till en mer hållbar morgondag.

Foto: Örebro Kommun

Mejeriområdet, Örebro

Mellan hösten 2016 och fram till 2020 uppförde Peab Mejeriområdet i Örebro. Området består av 530 hyreslägenheter och 13 radhus.

Brf Skogsviolen, Södertälje

Nybyggnation av flerbostadshus i Södertälje, söder om Stockholm, med 79 lägenheter fördelat på fem trapphus. Projektet startade under vintern 2019/2020 och inflyttning kommer att ske under hösten och vintern 2021/2022.

Illustration: Okidoki

Notuddsparken, Västerås

På Kv. Notuddsparken i Västerås bygger Peab bostadsrätter fördelat på två huskroppar där husets stomme och fasader består av trä. Det är det första trähusprojektet för Peab i Västerås. Området ligger på Öster Mälarstrand bara ett stenkast från Mälaren.

template
template
template

template

template

template

template

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.