Industribyggnader

Med industribyggnader menar vi bl.a. järn- och stålverk, massa- och pappersindustri, lagerlokaler, vänthallar, parkeringshus.

Foto: Renewcell

Renewcell, Ortvikens industriområde

2020 tecknade SCA avtal om att låta det nya textilåtervinningsföretaget Renewcell etablera sig i en av industrilokalerna vid Ortviken i Sundsvall. Lokalerna som tidigare använts för tryckpappersproduktion ges därmed nytt liv. Peab har fått uppdraget att bereda lokalen för den nya verksamheten.

Foto: Ulf Nygren

Returum återvinningscentral, Kristianstad

Efter många års planering och drygt ett år efter att första spadtaget togs ute på Ängamöllans industriområde, öppnade Returum – Kristianstads nya återvinningscentral och hållbarhetspark i september 2020. En anläggning som kommer att utvecklas och växa under kommande år, men som redan nu då första etappen står klar, klassas som en av Sveriges mod...

Foto: Daniel Ström

Jula centrallager, Skara

Den som någon gång har passerat Skara på E20 har knappast kunnat undgå Julas centrallager som breder ut sig vid sidan av motorvägen. Lagret var redan med sina 150.000 kvm norra Europas största och har nu expanderat med ytterligare 27.500 kvm. Peab var totalentreprenör för projektet och gjorde tillsammans med dotterbolaget Swerock expansionen så...

Foto: Patrik Sundström

Transformatorstation, Växjö

Peab har under två års tid byggt transformatorstationen vid Vattentorget i Växjö och gjort hela projekteringen gällande samtliga handlingar och utförande från grundläggning till färdig byggnad och yttre miljö.

Visionsbild: Ramboll

Logistikpark, Sundsvall

Logistikparken, som ska ligga i anslutning till Tunadalshamnen, är tänkt att vara ett transportnav. Projektet innebär byggnation av en ny kombiterminal med etableringsytor, vägar och järnväg. Här ska väg, järnväg och sjöfart mötas och kopplas ihop i ett och samma område.

Illustration: TM Konsult

Komatsu Forest One, Umeå

På uppdrag av Komatsu Forest, en av världens största tillverkare av skogsmaskiner, har Peab byggt nya fabriks- och kontorslokaler. Det är ett stort projekt som ställt krav på logistik, material, noggrann planering och samarbetsförmåga.

Foto: Peter Steen

Tågdepå, Eskilstuna

Tågdepån i Eskilstuna är invigd och kommer att serva persontågen som trafikerar järnvägsnätet i Mälardalen.

Bollsta sågverk, Kramfors

I samverkan med SCA bygger Peab ut Bollsta sågverk i Bollstabruk. I projektet ingår det att bygga ett nytt modernt justerverk som på sikt kan fördubbla produktionen i sågverket.

Foto: Michael Engman

SCAs massafabrik i Östrand, Timrå

Utbyggnaden av Östrands massafabrik utanför Timrå är ett av Sveriges största industriprojekt genom tiderna. Totalt har SCA investerat 7,8 miljarder kronor i fabriken. Peab har haft ansvar för den delen av utbyggnaden som handlat om nybyggnation.

Lindbäcks superfabrik, Piteå

När trähustillverkaren Lindbäcks skulle göra sin största investering hittills och bygga en ”superfabrik” i Piteå föll valet på Peab som huvudentreprenör.

template
template
template

template

template

template

template

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.