Kommersiella lokaler

Vi har stor erfarenhet av att bygga hotell, köpcentrum, gallerior och kongresshallar.

Torp Köpcentrum, Uddevalla

Torp Köpcentrum är en välbesökt handelsplats, strategiskt placerad vid E6 i Uddevalla. Det är ett stort handelsområde med över 6,7 miljoner besökare årligen som nu fått ett rejält lyft när Peab fick uppdraget att bygga ut köpcentret med 16.500 kvm och därmed dubblat handelsplatsens yta med det gamla centrumet inuti samt omfattande ombyggnadsarbe...

Scandic Hotell, Luleå

På uppdrag av Pandox har Peab byggt ut Scandic Hotell på Mjölkudden i Luleå. Projektet inkluderar förutom den nya resliga hotellbyggnaden med 112 hotellrum, om- och tillbyggnad av bland annat konferens, restaurang och hotellrum i det befintliga hotellet.

Illustration: ICA Fastigheter

Maxi ICA Stormarknad, Åkersberga

Projektet innefattar nybyggnation av handelsanläggning för ICA med tillhörande markanläggning och parkering samt rivning av befintlig byggnad på fastigheten.

Foto: Markus Esselmark

Expansion av Göteborg Landvetter Airport

När Peab i februari 2018 satte spaden i marken för expansionen av Landvetter Airport, var det inte ett projekt som planerades utan hela tre projekt. Den befintliga inrikeshallen skulle rivas och ersättas av en ny bagagekällare samtidigt som en ny säkerhetskontroll skulle byggas. Den tredje och sista delen innebar att bygga ett helt nytt flygplat...

Foto: Vasakronan

Kv Platinan, Göteborg

Tillsammans med Vasakronan bygger Peab kvarteret Platinan och är med och förverkligar Göteborgs stads vision om den nya Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Beläget i Lilla Bommen, alldeles intill nya Hisingsbron, blir kvarteret Platinan en mötesplats mellan centrum och Hisingen som utvidgar stadskärnan och ger tillbaka vattnet ti...

Foto: Per Eriksson

Scandinavian Mountains Airport i Sälen

I december 2019 öppnade Scandinavian Mountains Airport, en toppmodern flygplats i Sälenfjällen och den första flygplatsen som byggts i Sverige på 20 år.

Steam Hotel, Västerås

Västerås 100-åriga ångkraftverk har fått nytt liv när Peab utvecklat och varsamt byggt om den historiska tegelbyggnaden till ett unikt spahotell. The Steam Hotel ger nu ny energi åt besökare från när och fjärran.

Foto: Natasja Jovic

Älvsjö resecentrum, Älvsjö

Pendlarna ökar, de boende blir fler och Älvsjö har därmed blivit en väldigt viktig knutpunkt. Peab var med och utvecklade Älvsjö resecentrum, en av Sveriges mest trafikerade tågstationer.

Gothia Towers, Göteborg

En sex våningar hög tillbyggnad. Ett nybyggt hotell på 29 våningar. Och utmaningen att skapa en attraktiv enhet av tre hotellbyggnader. Mitt under pågående konferens- och hotellverksamhet vid Hotel Gothia Towers ska Peab inte bara bygga ut utan även bygga nytt – en avancerad logistikövning på hög nivå.

Mall of Scandinavia, Solna

2015 invigdes köpcentret Mall of Scandinavia i Solna. Peab påbörjade byggnationen 2012 av det som nu är Nordens största och modernaste köpcentrum med över 200 butiker, ett tjugotal restauranger, gym, biograf, 3.700 p-platser och mycket annat.

template
template
template

template

template

template

template

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.