Industribyggnader

Med industribyggnader menar vi bl.a. järn- och stålverk, massa- och pappersindustri, lagerlokaler, vänthallar, parkeringshus.

Foto: Renewcell

Renewcell, Ortvikens industriområde

2020 tecknade SCA avtal om att låta det nya textilåtervinningsföretaget Renewcell etablera sig i en av industrilokalerna vid Ortviken i Sundsvall. Lokalerna som tidigare använts för tryckpappersproduktion ges därmed nytt liv. Peab har fått uppdraget att bereda lokalen för den nya verksamheten.

Foto: Daniel Ström

Jula centrallager, Skara

Den som någon gång har passerat Skara på E20 har knappast kunnat undgå Julas centrallager som breder ut sig vid sidan av motorvägen. Lagret är med sina 150.000 kvm norra Europas största och expanderar nu med ytterligare 27.500 kvm. Peab står som totalentreprenör för projektet och satsar tillsammans med dotterbolaget Swerock på att göra expansion...

Illustration: TM Konsult

Komatsu Forest One, Umeå

Peab bygger en ny fabrik åt Komatsu Forest, en av världens största tillverkare av skogsmaskiner. Det är ett stort projekt på relativt kort tid, vilket ställer krav på logistik, material och noggrann planering.

Bollsta sågverk, Kramfors

I samverkan med SCA bygger Peab ut Bollsta sågverk i Bollstabruk. I projektet ingår det att bygga ett nytt modernt justerverk som på sikt kan fördubbla produktionen i sågverket.

Foto: Michael Engman

SCAs massafabrik i Östrand, Timrå

Utbyggnaden av Östrands massafabrik utanför Timrå är ett av Sveriges största industriprojekt genom tiderna. Totalt har SCA investerat 7,8 miljarder kronor i fabriken. Peab har haft ansvar för den delen av utbyggnaden som handlat om nybyggnation.

Lindbäcks superfabrik, Piteå

När trähustillverkaren Lindbäcks skulle göra sin största investering hittills och bygga en ”superfabrik” i Piteå föll valet på Peab som huvudentreprenör.

Kraftvärmefabriken Lejonpannan, Linköping

Med den nya kraftvärmeanläggningen Lejonpannan ska utsläppen av växthusgaser minska med upp till 97.000 ton per år genom att kol- och oljeeldad energiproduktion i kommunen fasas ut.

MAX IV, Lund

Hållbarhet och forskning möts på ängskullarna i nordöstra Lund. Här bygger Peab ett gigantiskt supermikroskop och i anslutning till den nya anläggningen utvecklas samtidigt ett nytt område där vetenskap och rekreation förenas.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.