Irstaskolan, Västerås

På en yta av drygt 6.000 kvm ska Peab bygga en ny högstadieskola i stadsdelen Irsta i Västerås. Projektet omfattar även rivning i flera etapper av den befintliga Irstaskolan samt anläggning av en ny skolgård, bland annat med en konstgräsplan.

Detta är den andra etappen i nybyggnationen av Irstaskolan. Den första etappen som innefattade en ny byggnad för förskoleklass till och med årskurs 6 färdigställs i maj 2020. Under sommarlovet rivs den gamla F-6 skolan och på den platsen ska den nya skolan (årskurs 7-9) byggas. På så vis kan eleverna gå kvar i sina befintliga lokaler. Den gamla högstadieskolan rivs i ett senare skede när den nya skolan står klar.

Vi på Peab har stor erfarenhet av att bygga skolor och vi tar med oss
kunskap in i det här projektet som gör att vi hittar de bästa lösningarna.

Nils Staffansson, regionchef Peab

Miljön är i fokus under byggnationen och projektet kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under sommaren 2020 och det beräknas vara klart i sin helhet under 2023.

- Det är oerhört roligt att få vara med och bygga en högstadieskola som ska hålla i många generationer framöver. Vi på Peab har stor erfarenhet av att bygga skolor och vi tar med oss kunskap in i det här projektet som gör att vi hittar de bästa lösningarna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Fakta

Uppdrag
Ny högstadieskola, åk 7-9 och rivning av befintlig skola samt anläggning av skolgård

Kund
Västerås stad

Byggtid
Sommaren 2020-2023

Certifiering
Miljöbyggnad silver

Entreprenadform
Totalentreprenad

Kontakt

Magnus Andersson

Arbetschef, Peab

Telefon: 0725-33 45 96

Dela det här på: