Utbyggnad av Torp Köpcentrum i Uddevalla

Torp Köpcentrum är en välbesökt handelsplats, strategiskt placerad vid E6 i Uddevalla. Det är ett stort handelsområde med över 6,7 miljoner besökare årligen som nu fått ett rejält lyft när Peab fick uppdraget att bygga ut köpcentret med 16.500 kvm samt omfattande ombyggnadsarbeten i det befintliga varuhuset.

Projektet har varit en totalentreprenad i partnering som kännetecknats av ett mycket gott samarbete mellan beställaren och Peab samt övriga entreprenörer. Omkring 30 nya butiker och restauranger har skapats och restaurangutbudet ökades samtidigt som befintliga allmänna ytor rustades upp, för att matcha utbyggnationen i både färg, form och funktion.

Under projekttiden har kundentréer till Torp Köpcentrum kunnat vara öppna i större utsträckning än vad man utgick från i start av projektet. I samband med detta har säkra utrymningsvägar och passager från köpcentret genom arbetsplatsen skapats för tredje man som senare bidragit till en ökad kundnöjdhet och måluppfyllelse i projektet att vara en stark samhällsbyggare som bidrar till allmännyttan.

Fakta

Uppdrag
Nybyggnation av varuhus

Kund
Thon Property AB

Byggtid
2018-2020

Entreprenadform  
Totalentreprenad i partnering

Kontakt

Emil Jensen

Arbetschef, Peab

Telefon: 0733-37 41 90
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.