Uppsala Stadshus, Uppsala

Stadshuset i Uppsala har renoverats, byggts ut och kommer nu bli mer tillgängligt för alla som bor i, och besöker Uppsala. I det nya stadshuset kommer det bland annat finnas utställningar, ett kontaktcenter, en reception, ett konferenscenter, en restaurang och ett kafé. Tanken är att drygt 1.800 av kommunens 13.000 medarbetare skall arbeta aktivitetsbaserat i huset.

Entreprenaden omfattar en ombyggnad på cirka 13.000 kvm, nybyggnad cirka 14.000 kvm varav påbyggnad cirka 2.000 kvm samt allmän platsmark cirka 7.000 kvm. Ett spännande moment i projektet är glastaket som spänner över 40x40 meter. Projektet utförs som en utförandeentreprenad där Henning Larsen är arkitekt och Thyréns står för konstruktion och teknikdisciplinerna.

Byggnaden certifieras enligt BREEAM Excellent och har stort fokus på att den skall vara mycket energieffektiv och klara Boverkets nära-noll-energikrav. Det finns solceller på taket, biologisk mångfald och olika lösningar för fossilfria transporter till och från byggnaden.

Fakta

Uppdrag
Ny-, om- och påbyggnad av stadshus

Kund
Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter AB

Byggtid
2017-2021

Entreprenadform
Utförandeentreprenad

Miljömärkning
BREEAM Excellent

Delaktiga i projektet
Peab Sverige AB, Peab Anläggning AB, Peab Grundläggning, Swerock, Lambertsson

Kontakt

Jens Andersson

Arbetschef, Peab

Telefon: 0733-37 50 52

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.