Kultur- och idrottsanläggningar

Illustration: We Group

Simhall, Uddevalla

Den nya simhallen ska bland annat innehålla en 50-meters bassäng med 10 banor, bassäng för simundervisning, SM-standard för 25-meterstävlingar, barnbassäng samt hoppbassäng integrerad i 50-metersbassängen.

Foto: Sebastian Lamotte

Älvhögsborg, Trollhättan

KB Älvhögsborg och Peab har i nära partneringsamarbete på totalentreprenad utfört om- och tillbyggnad av badhusdelen på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Arena Älvhögsborg är en unik anläggning med många aktiviteter inom samma byggnadskomplex med A- och B-hallar, gym, gymnstikhall, bowlinghall samt inom- och utomhusbad.

Foto: Tobias Andersson Next Skövde

Billingens fritidsområde, Skövde

Att komma upp på berget Billingen i Skövde är under vintern som att förflytta sig 40 mil norr över mot fjälltoppar och snöparadis. Här erbjuds längskidspår i toppklass, skidbacke, och skridskobana. Under sommarhalvåret skiftar aktiviteterna till mountainbike, vandring och simning. Sedan år 2016 har Skövde kommun tillsammans med Peab som entrepre...

Badhus och idrottshall, Köping

I Köping har Peab byggt ett nytt badhus med tillhörande idrottshall med fasta läktare längst långsidorna med plats för 1.000 åskådare. Badet och idrottshallen delar på en gemensam huvudentré och den totala arean av anläggningen ligger på 10.500 kvadratmeter.

Vision: Wingårdh Arkitekter AB

Liljevalchs konsthall, Stockholm

År 2016 fick Peab i uppdrag av Stockholm stad att bygga om och bygga till Liljevalchs konsthall. Projektet är en samverkansentreprenad som innefattar ombyggnad av den blåklassade, nuvarande utställningslokalen Bergstenshuset, ombyggnad av restaurang Blå porten och en tillbyggnad om 2 400 kvadratmeter i form av Liljevalchs+.

Foto: Peter Steen

Medborgarhuset, Södermalm, Stockholm

Mitt på Södermalm i Stockholm ligger Medborgarhuset, byggt 1939. Huset hade stora renoverings- och utvecklingsbehov och när byggnaden renoverades, 2018-2020, var målet att skapa en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats för alla besökare. Visionen var att göra Medborgarhuset till en plats för kropp, själ och bildning.

Norrköpings friidrottsarena, Norrköping

I närheten av Himmelstalundshallen i Norrköping har en ny utomhusarena byggts. Arenan är en tävlingsmässigt avancerad och modern arena med banor för kast-, sprint- och hoppgrenar.

Kunskaps- och kulturcenter Sjöängen, Askersund

Kunskaps- och kulturcentret Sjöängen innefattar skola, bibliotek och multisal. Projektet drog igång 2014 och har drivits som en partnering-entreprenad. Under hösten 2016 har byggnaden invigts i etapper, med en slutgiltig invigningsfest i november.

Törnrosdalen och Körsbärsdalen, Vimmerby

I juni 2016 öppnades det nya området för Bröderna Lejonhjärta upp för parkens besökare, Skorpan, Jonatan, Sofia, Mattias och de andra stod redo för att ta emot besökarna.

Kalmar slott, Kalmar

Med varsam hand och stort hantverkskunnande har Nordens bäst bevarade renässansslott fått en ny kostym. Nu kan besökare på Kalmar slott äta ståndsmässigt i en matsal med anor från 1500-talet, samtidigt som slottets känsliga miljö bevaras för kommande generationer.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.