Kultur- och idrottsanläggningar

Illustration: Strategisk Arkitektur

Simhall vid Arenastaden, Solna

Den nya fastigheten byggs bredvid Ulriksdals idrottsplats, i nära anslutning till tre befintliga ishallar, Arenastaden och Friends Arena. Hela simanläggningen kommer att bli cirka 5 000 kvadratmeter stor och vara dimensionerad för 360 badgäster.

Vilunda fotbollshall, Upplands Väsby

Genom lokal och regional samverkan nyttjar vi våra gemensamma resurser och bygger en ny fotbollshall i Vilundaparken, Upplands Väsby.

Illustration: We Group

Simhall, Uddevalla

Den nya simhallen ska bland annat innehålla en 50-meters bassäng med 10 banor, bassäng för simundervisning, SM-standard för 25-meterstävlingar, barnbassäng samt hoppbassäng integrerad i 50-metersbassängen.

Foto: Sebastian Lamotte

Älvhögsborg, Trollhättan

KB Älvhögsborg och Peab har i nära partneringsamarbete på totalentreprenad utfört om- och tillbyggnad av badhusdelen på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Arena Älvhögsborg är en unik anläggning med många aktiviteter inom samma byggnadskomplex med A- och B-hallar, gym, gymnstikhall, bowlinghall samt inom- och utomhusbad.

Foto: Tobias Andersson Next Skövde

Billingens fritidsområde, Skövde

Att komma upp på berget Billingen i Skövde är under vintern som att förflytta sig 40 mil norr över mot fjälltoppar och snöparadis. Här erbjuds längskidspår i toppklass, skidbacke, och skridskobana. Under sommarhalvåret skiftar aktiviteterna till mountainbike, vandring och simning. Sedan år 2016 har Skövde kommun tillsammans med Peab som entrepre...

Badhus och idrottshall, Köping

I Köping har Peab byggt ett nytt badhus med tillhörande idrottshall med fasta läktare längst långsidorna med plats för 1.000 åskådare. Badet och idrottshallen delar på en gemensam huvudentré och den totala arean av anläggningen ligger på 10.500 kvadratmeter.

Foto: Mattias Bardå

Liljevalchs konsthall, Stockholm

År 2016 fick Peab i uppdrag av Stockholm stad att bygga om och bygga till Liljevalchs konsthall. Projektet har varit en samverkansentreprenad som innefattat ombyggnad av den blåklassade, nuvarande utställningslokalen Bergstenshuset, ombyggnad av restaurang Blå porten och en tillbyggnad om 2.400 kvadratmeter i form av Liljevalchs+.

Illustration: Norconsult

Badhus, Kävlinge

Badhuset har fått namnet Harjagersbadet och kommer bland annat att innehålla en 25x25 meters bassäng, två undervisningsbassänger, barnlandskap med vattenrutschbana, relaxavdelning samt ett gym. Totalt rör det sig om cirka 7.100 kvadratmeter.

Foto: Peter Steen

Medborgarhuset, Södermalm, Stockholm

Mitt på Södermalm i Stockholm ligger Medborgarhuset, byggt 1939. Huset hade stora renoverings- och utvecklingsbehov och när byggnaden renoverades, 2018-2020, var målet att skapa en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats för alla besökare. Visionen var att göra Medborgarhuset till en plats för kropp, själ och bildning.

Norrköpings friidrottsarena, Norrköping

I närheten av Himmelstalundshallen i Norrköping har en ny utomhusarena byggts. Arenan är en tävlingsmässigt avancerad och modern arena med banor för kast-, sprint- och hoppgrenar.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.