Häng med till Törnrosdalen och Körsbärsdalen

I juni 2016 öppnades det nya området för Bröderna Lejonhjärta upp för parkens besökare, Skorpan, Jonatan, Sofia, Mattias och de andra stod redo för att ta emot besökarna.

​– Som platschef är det bland det mest spektakulära som jag varit med om, mycket tack vare alla som varit med och slitit i projektet. Det är deras insats som gjort att det blivit så bra, säger Jan-Ola Östberg, Platschef, Peab.

I ca ett år nu har teamet från Peab jobbat med att skapa fram Törnrosdalen och Körsbärsdalen utifrån Astrid Lindgrens saga Bröderna Lejonhjärta. Det har under arbetet inte funnits några färdiga handlingar eller ritningar, utan de har fått jobba utifrån skisser och instruktioner från Astrid Lindgrens världs designgrupp. Varje detalj är noga genomtänkt och inget har lämnats åt slumpen detta för att skapa en miljö så magisk och trogen sagan som möjligt.

– Det här är vår enskilt största investering någonsin. En total investering på drygt 60 miljoner kronor, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. En viktig investering och satsning ur flera synvinklar. Dels vill vi fortsätta utveckla våra miljöer för lek och teater och dels vill vi med Bröderna Lejonhjärta, som vänder sig till de lite äldre barnen, också bredda vår målgrupp.

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken som grundades 1981 är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby.

Fakta

Kund
Astrid Lindgrens värld

Omfattning
Ny teaterscen och personalbyggnad för Bröderna Lejonhjärta, 10.000 kvm

Entreprenadform
Totalentreprenad

Kontraktssumma
60 Mkr

Byggtid
Juli 2015-juni 2016

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.