Lundbyskolan, Göteborg

Projektet omfattar rivning av delar av gamla Lundby gymnasium samt nybyggnation av en ny skola med plats för 600 elever i årskurs 7 till 9 samt 20 elever i träningsskola. Vid skolan byggs även två idrottshallar med tillhörande läktare för 1.000 åskådare, samt kulturskola. Aulan och foajén från den gamla gymnasieskolan bevaras som Lundbys samlingsplats för kulturupplevelser.

– Vi ser fram emot att driva arbetet med Lundbys nya grundskola tillsammans med Lokalförvaltningen. Precis som Peab fokuserar Göteborgs stad på miljö- och hållbarhetsfrågorna och vi kan gemensamt ställa höga krav på exempelvis transporter, materialval och återvinning i projektet, säger Stellan Haraldson, regionchef Peab.

– Det är så roligt att vi äntligen kommer igång med full produktion av göteborgarnas nya mötesplats i Lundby. Att vi tillsammans med Peab får skapa miljöer, för lärande, fysisk aktivitet och kreativitet, miljöer där livet får ta plats, säger Lina Cavallin områdeschef Göteborgs stad Lokalförvaltningen.

Projektet ingår i ett strategiskt partneringavtal om två skolor med option på ytterligare två skolor. Den första skolan i avtalet, Glöstorpsskolan, står snart färdig och eleverna flyttar in i sina nya lokaler till höstterminen 2021.

– Den här typen av långsiktiga samarbeten möjliggör för oss att lära känna varandras respektive verksamheter och därmed öka förståelsen för varandras processer. Vid byggnationen av Glöstorpsskolan uppnådde vi en sorteringsgrad på 100 procent. Det betyder att allt byggavfall från projektet återanvändes, återvanns eller energiåtervanns i värmeverk och ingenting skickades till deponi. Det är en av våra gemensamma erfarenheter som vi nu tar med oss in i byggnationen av nästa skola, fortsätter Stellan Haraldsson.

Lokalförvaltningen har sedan tidigare gjort beställningar på tidskritiska arbeten, bland annat grundläggning. Dessa arbeten ingår i den totala kontraktssumman.

Fakta

Uppdrag
Ny högstadieskola och två idrottshallar

Kund
Göteborgs stad Lokalförvaltningen

Byggtid
Maj 2021 - november 2023

Entreprenadform
Totalentreprenad i partnering

Delaktiga i projektet
Peab Sverige, Peab Anläggning, Grundläggning, Lambertsson

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.