Nytt vård- och omsorgsboende i Södertälje

Det nya vård- och omsorgsboendet Hantverkaren 2, i Södertälje, på cirka 5 800 kvadratmeter kommer att inrymma 72 lägenheter.

Hantverkaren 2 är ett äldreboende i Hovsjö, Södertälje som drivs av hyresgästen Attendo. Det är byggt som ett livsstilsboende med inriktning Kultur & Nöje.

Lägenheterna är ettor på totalt 31 kvadratmeter med eget badrum, samt pentry. Huset har sju tillagningskök varav ett av dessa är personalkök, samt två gemensamhets utrymmen per plan. Utvändigt finns det ett utegym och motionsspår med värmeslingor i marken så de kan nyttjas även vintertid.

– För oss i Peab är det viktigt att bygga för alla i samhället. Det visar vi genom att vi tillsammans med Hemsö nu bygger bostäder för Södertäljes äldre invånare, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Stommen består av plattbärlag och ytterväggar av sandwichelement upp till tredje planet. Fasaden är målad betong, det fjärde planet består av utfackningsväggar av stålstomme, och cembritskivor.

Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och hyresgäst är Telge Fastigheter AB.

 – Behovet av äldreomsorg är stort i Södertälje och därför är vi glada att kunna erbjuda den här nybyggnationen i Hovsjö. Vi ser fram emot att genomföra projektet med Peab i gott samarbete, säger Åsa Nordell Holmstrand, projektutvecklare på Hemsö.

Fakta

Uppdrag
Nyproduktion äldreboende

Kund
Hemsö Fastigheter AB

Byggtid
2020-2022

Entreprenadform
Totalentreprenad

Miljömärkning
Miljöbyggnad Silver

Kontakt

Joakim Clerkefors

Arbetschef Peab

Telefon: 0725-33 39 35

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.