Klimatsmart ECO-Asfalt – för framtidens vägar

Lotta: HÄR BÖR VI FÅ TILL EN INGÅNG OM VAD SOM ÄR UTMANINGARNA MED ASFALT SOM VI KAN AVHJÄLPA GENOM ECO-ASFALT. Har vi nån bra formulering?

Peab är ett av Nordens största specialiserade beläggningsföretag som tillverkar asfalt. Vi värnar om en hållbar och klimatsmart framtid, och har därför utvecklat vår ECO-Asfalt som innebär att vi vid tillverkningsprocessen av asfalt använder klimatneutral bioolja som utvinns av restprodukter från livsmedelsindustrin.

Vi fokuserar även på att minimera vår miljöpåverkan genom att återvinna asfalt, utveckla energisnåla asfaltsbeläggningar samt att konvertera våra asfaltverk för en koldioxidneutral tillverkning. Vid 2017 års slut tillverkades över 95 procent av asfaltmassan i konverterade asfaltsverk och koldioxidutsläppen minskade med 61 procent – trots ökad volym.

Vi asfalterar och underhåller allt från mindre vägar till större infrastrukturprojekt som broar och motorvägar, för privata, statliga och kommunala kunder. Vi arbetar även med förebyggande vägunderhåll och kostnadseffektiva slitlagerbehandlingar i underhållssyfte.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.