Så bygger vi hållbart med grus och berg

Grus och berg är ett vanligt insatsmaterial för till exempel betong- och asfalttillverkning, hus-, väg- och järnvägsbyggnationer. Därför är det viktigt att utveckla miljövänliga alternativ för att minska branschens klimatpåverkan.

Peab arbetar aktivt med produkt- och produktionsutveckling för att våra produkter ska uppfylla högsta möjliga krav på kvalitet och miljövänlighet. Exempelvis strävar vi efter att våra produkter alltid lever upp marknadens krav, samt tar hänsyn till biologisk mångfald i våra grus- och bergtäkter.

Vi använder oss av olika varianter av grus och berg, till exempel naturgrus och makadam. Vi erbjuder även flera specialprodukter som exempelvis gjuterisand till bilindustrin och filtersand för vattenreningsverk. Vi använder oss också av specialsand, vilket är ett annat hållbart alternativ som är bearbetat av naturen och förädlat under noggrant kontrollerade processer.

Grus- och bergtäkterna är strategiskt spridda över hela landet. På så sätt kan vi erbjuda effektiva, snabba och säkra leveranser av grus- och bergprodukter.

Grus och berg levereras till Peab av dotterbolagen Swerock och Rådasand.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.