Peab första byggbolag med fossilfritt stål från SSAB

2021-10-05 | Peab och SSAB har ingått ett partnerskap kring fossilfritt, högkvalitativt stål. Peab blir därmed första byggbolaget att säkra tillgång till SSAB:s fossilfria stål i byggprojekt.


Aktuella projekt

Foto: Fredrik Rege

Tre broar i en – unika Varvsbron i Helsingborg

Med sina drygt 220 meter binder bron samman Helsingborgs Central och den nya stadsdelen Oceanhamnen och gör det möjligt för gående och cyklister att lätt nå bussar, tåg, färjor, kontor och bostäder.
- Ett roligt och extremt utmanande projekt, nästan varje del på bron är unik, säger Peabs platschef Oskar Bruneby.

Kvarteret Platinan - fokus på samverkan, innovation och hållbarhet

Med kvarteret Platinan är Peab med och förverkligar Göteborgs stads vision om den nya Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Kvarteret blir en mötesplats mellan centrum och Hisingen som utvidgar stadskärnan och ger tillbaka vattnet till Göteborgarna.


Ansvarsfull hantering gör restprodukten till råvara

Bygg- och anläggningsverksamhet genererar stora mängder restprodukter. Peab vill ha en så resurseffektiv produktion som möjligt i alla delar av verksamheten. Dels genom att minska uppkomsten av avfall, dels genom att ta tillvara och återanvända det som är möjligt. Läs mer om våra satsningar här.

Pilotprojekt för återbruk av trä

På Peab arbetar vi för att bättre ta hand om använt byggmaterial. Tillsammans med Beijer Byggmaterial och Wihlborgs startas nu ett pilotprojekt för återanvändning av trä.

Nytt återbruksavtal minskar Peabs byggavfall

Som första stora bygg- och anläggningsföretag har vi tecknat ramavtal gällande återbruk i Malmö och Göteborg med Återbruket i Göteborg och Malmö Återbyggdepå.

Foto: Petra Bindel

Varvsstaden visar vägen inom återbruk

Mitt i Malmö city växer den hållbara Varvsstaden fram. Genom databasen ”Materialbanken” kan allt återbruksmaterial hittas och få nytt liv, i ett nytt byggprojekt.


Att bygga skolor är att bygga för framtiden

Peab är Sveriges största skolbyggare, det framgår av en rapport framtagen av Byggfakta. Vi gillar att bygga skolor eftersom det verkligen är att bygga för framtiden.


Innovativa ECO-produkter ger ett hållbart kunderbjudande

Vår familj av egenutvecklade ECO-produkter växer. Utvecklingen av ECO-produkter är ett av många initiativ för att minska vår klimatpåverkan och ett viktigt steg i omställningen mot en mer hållbar bransch.


Press och nyheter

Välkommen till pressrummet


Vill du jobba hos oss?

Vi söker dig som är engagerad och ansvarsfull, och som vill vara delaktig i det spännande arbetet att bygga ett hållbart samhälle.

Finansiell information


Peabaktien

+0,70 SEK / 95,60 SEK

Mer information

Finansiell information

Nästa rapport publiceras kl 8.00 onsdagen den 27 oktober 2021.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.